Reputatie, communicatie, public affairs; dit zijn de 5 meest gelezen Wepublic-blogs van 2020

Bij Wepublic richten we onze blik graag op de toekomst. Maar af en toe is het goed om ook eens terug te kijken. Bijvoorbeeld op onze blogs: wat lezen jullie eigenlijk graag?

Hieronder vind je de 5 blogs die het afgelopen half jaar het meest zijn gelezen.

  1. Zo’n bonusrel als bij KLM kan (helaas) de besten overkomen

Tijdens een aandeelhoudersvergadering van KLM stond de verhoging van het bonusplafond van KLM-topman Elbers op de agenda. De timing was vanwege de coronacrisis erg onhandig. Waarom riskeert een organisatie reputatieschade? Een interessante vraag. Onze analyse vind je hier.

  1. ReputatiePanel: Ondanks magere score staat vertrouwen niet hoog op de agenda van de top

Het Reputatiepanel vroeg ruim 180 respondenten naar het onderwerp vertrouwen. Vertrouwen vormt een belangrijke basis voor een goede reputatie. Wat blijkt uit de enquête? Om vertrouwen te verdienen is het als organisatie vooral van belang om kleur te bekennen en daar ook naar te handelen. Interessante voorbeelden en een uitgebreide uitleg over vertrouwen vind je hier.

  1. Corona en communicatie: concrete tips

Het coronavirus houdt de wereld in haar greep. Heldere communicatie is belangrijk. In deze blog lees je zeven tips over corona en communicatie.

  1. Nieuwe maatschappelijke prioriteiten in een coronawereld

COVID-19 veranderde onze wereld: de corona-wereld is een nieuwe wereld. Wat betekent deze verandering voor reputatie, communicatie en public affairs voor het bedrijfsleven? Gaan politieke partijen zich opnieuw positioneren richting de komende verkiezingen (maart 2021)? Onze visie hierop lees je hier.

  1. Branchevereniging: de comeback kid in coronacrisis

De invloed van brancheverenigingen leek de afgelopen maanden of zelfs jaren aardig afgenomen. Maar als vertegenwoordiger van sectoren en beroepen lijkt de invloed van de branchevereniging tijdens de coronacrisis weer helemaal terug. Zo zijn brancheverenigingen de comeback kid in de coronacrisis op het gebied van public affairs.

 

Meest populaire updates in onze newsrooms: vacatures!

Blij zijn we ook met het feit dat onze tips over het doorkomen van de sociale isolatie jullie aanspreken. Vooral de boekentips van Wepublicans werden goed gelezen. Daarnaast blijken ook onze vacatures steeds enorm goed gelezen te worden.

Wil jij samen met ons verder bouwen aan vertrouwen in de publieke arena? Neem contact met ons op via [email protected].

 

(Foto door Andrea Piacquadio via Pexels)