logo-wepublic Created with Sketch.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons een strategisch thema. Al onze adviseurs werken graag aan opdrachten die bouwen aan vertrouwen in de publieke arena. Dat is de kern van ons werk en daarmee krijgen wij een beter resultaat voor onze cliënt en voor de maatschappij.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is bij Wepublic geïntegreerd in de bedrijfsstrategie en richt zich op onze bedrijfsvoering, ons gedrag en het pro-deo ondersteunen van Food Hub. Daarnaast is Wepublic partner van het Koplopernetwerk van MVO Nederland.

Wepublic Gedragscode

Wij werken aan opdrachten die bouwen aan vertrouwen in de publieke arena. Wij zijn open, integer en betrouwbaar in contacten met onze relaties. En wij zijn professionals en houden ons aan wet- en regelgeving, regels en reglementen die betrekking hebben op onze beroepsgroep(en). Dit zijn de uitgangspunten die de Wepublic-professionals hanteren bij hun dagelijks werk.

Hoe dienen Wepublic-professionals hun werk op een maatschappelijk verantwoorde wijze uit te oefenen? En hoe kunnen ze daarop worden aangesproken? Meer hierover lees je in onze gedragscode.

Sustainable Development Goals monitor

De Sustainable Development Goals (SDGs) worden steeds relevanter. Meer bedrijven en organisaties zijn bezig met hun impact op de wereld en de toekomst. En ze beseffen hoe cruciaal dit is voor hun eigen continuïteit en reputatie. Inmiddels zijn de SDGs ook niet meer weg te denken uit de strategie van veel organisaties.

De SDG-monitor van Wepublic helpt uw organisatie op de hoogte te zijn van actuele en relevante informatie met betrekking tot de Sustainable Development Goals zodat u actief kan inspelen op politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.

Wij willen organisaties en bedrijven die een positieve bijdrage (willen) leveren aan de wereld om hen heen met deze monitor ondersteunen. Daarom bieden wij de SDG monitor aan tegen een gereduceerd tarief.

Meer weten of gratis onze monitor op proef? Bekijk onze website, one pager of neem contact met ons op.

Food Hub

In het kader van maatschappelijk verantwoord nemen ondersteunen wij een extern doel. Met dit doel delen wij onze kennis en expertise op pro deo basis. Elke Wepublican heeft de gelegenheid gekregen een extern doel aan te dragen en hier een pitch voor aan te dragen. Als team hebben we uiteindelijk gekozen voor Food Hub.

Wij kiezen voor Food Hub omdat voedsel een basisbehoefte is voor iedereen. Wij vinden het essentieel dat iedereen geïnformeerd is over voeding. Food Hub draagt bij aan deze kennis. Food Hub maakt opleidingen, trainingen en vernieuwende vormen van voedseleducatie. Ze helpen bedrijven, overheden, sectoren en professionals om de veranderende wereld van voedsel en landbouw beter te begrijpen.

Begin 2020 zijn we van start gegaan met onze samenwerking. We zullen Food Hub ondersteunen voor een periode van twee jaar. Meer weten over onze samenwerking met Food Hub? Neem contact op met ons op.