Vacature: data scientist

Deze vacature staat permanent open en heeft geen sluitingsdatum.

Wepublic is een adviesbureau voor public affairs en communicatie met kantoren in Amsterdam en Den Haag. De essentie van ons werk is het bouwen aan vertrouwen in de publieke arena waar reputatie en perceptie steeds belangrijkere factoren zijn. Wij verbinden organisatie, leiderschap en stakeholders.

Dat doen we anders dan andere kantoren. Wepublic bouwt digitale tools om politieke monitoring en stakeholdermanagement makkelijker te maken. Anders gezegd: we vernieuwen een bedrijfstak die al tijden stil stond. Daarvoor hebben we nieuwe collega’s nodig. We barsten van de ideeën; help jij ons?

Wat zoeken wij?

  • Je bent communicatief sterk. Samen met collega’s en klanten vertaal je (politieke) vragen in een onderzoeksopzet en methodologie;
  • Die opzet en methodologie kan je daarna ook zelf uitvoeren. Je doet dat (bij voorkeur) in Python;
  • Je hebt ervaring met scraping: veel van onze data halen we van publiek beschikbare websites en API’s;
  • Ons werk bestaat voornamelijk uit tekstanalyse. Je hebt ervaring met NLP technieken zoals entity recognition (en linking), topic modelling en/of tekstclassificatie.

Het is een pre als je interesse en ervaring hebt met een van de volgende onderwerpen: web development in Python (Flask/Django), Elasticsearch en andere databases, politiek en ‘de maatschappij’. Mocht je in de afrondende fase van je studie zijn, ben je óók van harte welkom om je aan te melden (bijvoorbeeld voor een stage).

Wat wij bieden

  • Een voltijdbaan (vanaf 32 uur per week);
  • Vrijheid en verantwoordelijkheid: je wordt een datawetenschapper in een klein team;
  • Kantoren in Amsterdam én Den Haag met tafelvoetbaltafel en elke vrijdagmiddag een borrel;
  • Een ongewone omgeving voor datawetenschappers: als je bredere interesse hebt in politiek en maatschappij, kan je hier zeker je ei kwijt;
  • Een gezellig team vol met meer dan 30 jonge, enthousiaste mensen;
  • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Het team

Je wordt bij ons onderdeel van een enthousiast en gedreven team!

Ons team bestaat uit een manager, een product owner en freelance ontwikkelaars en datawetenschappers. Meer dan 10 politiek analisten werken dagelijks met onze analysetools, en duizenden gebruikers ontvangen elke dag een of meer van onze berichten. Voor én met hen bouw je algoritmes en analysetechnieken om de politiek beter te begrijpen. Daarnaast ga je – projectmatig – aan de slag met vragen van klanten. Bijvoorbeeld ‘welke onderwerpen spelen op dit moment in het Nederlandse nieuws’ of ‘hoeveel aandacht is er op social media voor dit onderwerp’?

Een handvol directe collega’s zal technische kennis hebben. De rest van je Wepublic collega’s zijn politieke junkies met een goede dosis humor, gezelligheid en relativeringsvermogen. Bij Wepublic werken meer dan 30 mensen.

Solliciteren

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een korte motivatie en je CV naar [email protected]. Vragen over de vacature? Bel dan naar +31 202405530 en vraag naar Gijs.

Let op: acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.