Tijdens uw vakantie grip op issues houden?

Voor de public affairs professional kunnen de laatste weken voor het zomerreces aanvoelen als tropenjaren. Lange dagen rond de Haagse vierkante kilometer doen het verlangen naar een ligstoel op een zonnig strand dagelijks stijgen. Voordat er echter een begin gemaakt wordt met die welverdiende vakantie moeten zowel intern als extern vaak nog de nodige dingen afgerond worden: notities voor de directie of Raad van Bestuur, de laatste AO’s, VAO’s en stemmingen in de Tweede Kamer en ministeries die snel nog input nodig hebben voordat het departement leegloopt.
Tijdens het reces vallen veel organisaties dan ook terug op een onderbezette PA afdeling. Om echt ontspannen in de strandstoel of tuk-tuk te zitten is het echter wel van belang om ook tijdens het reces grip te houden op uw issues.
Ministeries zijn nog wel eens geneigd om de luwe periode van het reces te gebruiken om gevoelige ministeriële regelingen of beleidsbrieven naar de Tweede Kamer te sturen, in de hoop om zaken geruisloos langs scherpe lobbyisten, journalisten of politici te loodsen. Tijdens het reces moet de politieke en maatschappelijke omgeving dus niet uit het oog worden verloren.
GKSV biedt om die reden een speciale zomerversie van de Stakeholder Intelligence Monitor aan. Wij houden gedurende het zomerreces de relevante issues en stakeholders voor uw organisatie scherp in de gaten en informeren u en/of uw collega’s wanneer er relevante informatie naar buiten komt. Hiermee behoudt u gedurende het hele reces grip op uw issues. In de laatste week van het reces leveren wij u ook nog een politieke agenda aan, met hierin een doorkijkje naar de eerste maanden van het nieuwe parlementaire jaar. Zo kan u het nieuwe parlementaire jaar goed beginnen.
Interesse? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maaike Hellingman-van Hooidonk.