Online pop-up event ‘Hoe verklaar ik mijn lobbyonderwerp (niet) controversieel?’

Wegens grote belangstelling voor het event ‘Verkiezingslobby met impact’, organiseert Wepublic in navolging hiervan een online pop-up event op donderdag 24 augustus van 14:00-15:00.

Dit event zal gaan over het proces van het wel of niet controversieel verklaren van wetsvoorstellen, notities en brieven die de Tweede Kamer reeds in behandeling heeft. Omdat het kabinet demissionair is kunnen onderwerpen die politiek gevoelig zijn controversieel worden verklaard. Deze onderwerpen worden dan niet behandeld totdat er een nieuw kabinet is beëdigd. In de week van 5 september beslissen de verschillende Tweede Kamercommissies tijdens extra procedurevergaderingen welke stukken er op de lijst van controversiële onderwerpen worden gezet. Op 12 september wordt er vervolgens over deze lijst gestemd.

Hier ligt een kans voor public affairs-professionals om een lobbyonderwerp van de agenda af te halen of juist te zorgen dat het de komende periode wel behandeld wordt. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw lobbyonderwerp wel of niet controversieel verklaard wordt? Mark van den Anker (Co-CEO Wepublic) zal uitleggen hoe het proces van controversieel verklaren verloopt en praktische handvatten meegeven over hoe je hier als public affairs-professional invloed op kunt uitoefenen. Uiteraard zal er ook ruimte zijn voor vragen.

Programma

  • 14:00 – 14:05 Inloop
  • Welkom en introductie
  • Uitleg proces
  • Aanpak wel/niet controversieel verklaren
  • Ruimte voor vragen
  • Afsluiting

Online pop-up event 'Hoe verklaar ik mijn lobbyonderwerp (niet) controversieel?

Waar en wanneer?

Donderdag 24 augustus
14:00 – 15:00
Teams

Aanmelden?

Om dit online event bij te wonen kun je je aanmelden via onderstaande knop. De uitnodiging naar de online meeting volgt per mail. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Bij vragen of voor meer informatie kun je contact opnemen met Daan Wijnants ([email protected],  0623382571).