Aleid van der Zwan start als director bij Wepublic

Wij hebben een nieuwe collega toegevoegd aan het team. Aleid van der Zwan is per 1 december gestart als Director. Zij gaat overheid, bedrijven, belangen- en brancheorganisaties adviseren over maatschappelijke vraagstukken. In verschillende rollen heeft ze ruime ervaring opgedaan in strategieontwikkeling en het begeleiden en beïnvloeden van besluitvorming in een politiek en bestuurlijke omgeving.

Aleid is opgeleid als bedrijfseconoom en bedrijfskundige en kijkt met een brede blik naar reputatie, corporate communicatie en public affairs. Ze heeft 12 jaar gewerkt bij de Vereniging van Nederlandse Banken, in haar laatste functie als directielid beleid. Daarvoor heeft ze enkele jaren voor het ministerie van Financiën en 4 jaar voor de Europese Commissie in Brussel gewerkt. Aleid heeft een passie voor de dynamiek die ontstaat op het snijvlak van commercie, overheid en de maatschappij. Als ze mensen en belangen in een complex stakeholderveld met elkaar kan verbinden staat ze in haar kracht. Ze heeft veel verschillende trajecten geleid op zowel proces als inhoud op het gebied van o.a. ESG, cyber, digitalisering, data en privacy, woningmarkt en consumentenbelangen.

Aleid van der Zwan: ‘Maatschappelijke impact realiseren en een brede blik op de wereld hebben en houden is wat mij drijft. Mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan in de financiële sector wil ik graag inzetten in en voor andere sectoren en organisaties. Wepublic is strategisch sterk en ziet innovatie als een continue ambitie. De keuze voor Wepublic was daarom voor mij heel eenvoudig. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan met de geïntegreerde aanpak van Wepublic waarbij relevante data en advies worden gekoppeld.’

Over Wepublic

Wepublic is een adviesbureau voor public affairs en communicatie. Door middel van kennis, kunde en data verbinden we de binnenwereld van organisaties met de buitenwereld, brengen de buitenwereld binnen en duiden deze. Onze klanten zoeken sterke adviezen, maar vooral ook concrete oplossingen die helpen bij het realiseren van hun (business)doelen. Wepublic heeft kantoren in Amsterdam en Den Haag.