Lachen bij de bank en dansen bij Ikea

Ludieke workshop invites: wie heeft ze niet hartstochtelijk omarmd, schoorvoetend geaccepteerd of resoluut geweigerd?

Ik zie tegenwoordig veel goedbedoelde en soms vrij ongemakkelijke verbindings- en vitaliteitsinitiatieven langskomen bij organisaties. Denk aan een lachworkshop bij de bank (online schateren met overwegend introverte collega’s) of een workshop salsa dansen bij Ikea (om negen uur ’s ochtends…).

Natuurlijk is de nood hoog en de behoefte aan nieuwe energie en verbinding groot. Mensen en organisaties staan meer dan ooit onder grote (maatschappelijke) druk. Strategische koerswijzigingen, onzekerheid over de toekomst en werken op afstand eisen hun tol en vragen om nieuwe vormen van reflectie en verbinding. En dat lukt niet alleen met een extra corporate yoga-lesje.

Richting en betekenis

Ik geloof dan ook sterk in het revitaliseren van mensen en organisaties over de as van de inhoud: samen betekenis geven aan het werk, gezamenlijke waarden bepalen en inspirerende doelen definiëren. Dat kan door met elkaar een richtinggevend organisatiekompas en inspirerend verhaal te ontwikkelen, dat leiders, managers en medewerkers met geestdrift en overtuiging kunnen delen en doorleven met elkaar. En met de buitenwereld.

Energie, saamhorigheid en werkplezier

Op die manier zorg je heel concreet voor nieuwe inspiratie, richting en houvast op alle niveaus in de organisatie. En daag je mensen uit om zichzelf en elkaar op verschillende fronten te versterken: van communicatie en HR tot leiderschaps- en teamontwikkeling. Ik weet uit ervaring bij een breed scala aan organisaties (van grootgrutter en kansspelbedrijf tot pensioenuitvoerder en ministerie) hoeveel nieuwe energie, saamhorigheid en werkplezier dit oplevert en gun het iedere organisatie om zichzelf op deze manier een nieuwe impuls te geven. En daar mag best bij geswingd, gestretcht en gelachen worden.

Enthousiast?

Zin om ook de eigen organisatie een nieuwe impuls te geven? Of interesse in een uitgebreidere toelichting op visie en aanpak? Neem dan graag contact met Renske Miltenburg op via 06-31764447 of via [email protected].