Wepublic zoekt junior adviseur public affairs/communicatie

Helaas, deze vacature is gesloten, reageren is niet meer mogelijk. Voor informatie kunt u contact opnemen via [email protected].

Wil je voor gerenommeerde organisaties werken, in een gedreven team van adviseurs? Ben je je klanten graag een stap voor én zet je graag een stap extra voor ze? Word je enthousiast van het werken bij een jong, ambitieus bureau? En heb jij gevoel voor politiek en communicatie? Lees dan vooral verder. Wij zoeken namelijk een nieuwe collega, ter uitbreiding van ons team. Bij de positie die nu vacant is, ligt de nadruk op het monitoren en analyseren van politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.

Functieomschrijving

Wepublic is een adviesbureau voor communicatie en public affairs. We verbinden de binnenwereld van organisaties met de buitenwereld, brengen de buitenwereld binnen en duiden deze. We helpen onze opdrachtgevers bij het vaststellen van hun positie in hun sector of krachtenveld, het formuleren en het uitdragen van hun verhaal en standpunten. Met het betrekken van stakeholders en meer begrip van elkaars werelden worden uiteindelijk op alle niveaus betere besluiten genomen. Hier zetten we bij Wepublic onze kennis en kunde, onze gedrevenheid en onze intelligence tools met veel plezier voor in. Hierdoor hebben onze klanten meer inzicht in de buitenwereld en kunnen we hen helpen met de verbinding met de publieke arena.

Over de functie

Als junior adviseur ben je dagelijks bezig met alles wat zich in en rondom de politiek afspeelt. Je monitort en analyseert de gang van zaken op verschillende politieke niveaus en in maatschappelijke krachtenvelden, je maakt stakeholderanalyses voor een breed scala aan klanten en je werkt samen met collega’s bij het ondersteunen van hun werkzaamheden binnen public affairs en communicatie.

Het is van groot belang dat onze klanten snel en secuur worden geïnformeerd over relevante politieke of maatschappelijke ontwikkelingen. Om deze reden is het een vereiste dat je taalkundig zeer vaardig bent en grote stukken tekst snel kunt analyseren. Naast het informeren van klanten geef jij, op basis van jouw politieke en maatschappelijke kennis, samen met collega’s advies over de te nemen route. Jij durft daarbij verantwoordelijkheid op je te nemen. Veelal is er in de politieke recessen meer ruimte en is het rustiger, maar je bent bereid om een stapje extra te zetten als het wat drukker is.

Wie zoeken wij?

We hechten grote waarde aan een positieve en can do-mentaliteit en een zelfstandige en zorgvuldige manier van werken. De persoon waar wij naar op zoek zijn:

  • heeft een academisch werk-/denkniveau;
  • is analytisch scherp en weet dwarsverbanden te leggen;
  • durft op mensen af te stappen;
  • kan goed omgaan met feedback en gebruikt dit om zichzelf te versterken;
  • heeft kennis van en affiniteit met het politieke besluitvormingsproces in Den Haag en/of op lokaal en provinciaal niveau en maatschappelijke ontwikkelingen;
  • heeft uitstekende schriftelijke vaardigheden (Nederlands en Engels);
  • beheerst Microsoft Office, met name PowerPoint, tot in de puntjes en is in staat informatie overzichtelijk te verwerken en goed in beeld te brengen;
  • is een gezellige collega die beschikt over humor en relativeringsvermogen.

Wat krijg je ervoor terug?

Wepublic is een jong, groeiend en bloeiend bedrijf waar je veel ruimte krijgt om aan je eigen ontwikkeling te werken. Je komt terecht in een sterk team van 35 collega’s die met veel plezier met hun vak bezig zijn, en die hechten aan onze kernwaarden ‘vernieuwend’, ‘gedreven’ en ‘fun-to-work-with’. En natuurlijk biedt Wepublic goede arbeidsvoorwaarden.

Bij Wepublic kun je rekenen op interessante opdrachten, toonaangevende klanten en een groot netwerk. Wepublic is een jong, groeiend en bloeiend bedrijf waar je veel ruimte krijgt om aan je eigen ontwikkeling te werken. Je leert alle ins-en-outs van het public affairs en communicatievak.

Helaas, deze vacature is gesloten, reageren is niet meer mogelijk. Voor informatie kunt u contact opnemen via [email protected].