Wepublic breidt Nederlandse en Europese team uit

Per 1 oktober zijn Daan Ravesloot (26) en Ashley Smith (23) gestart bij Wepublic. Daan richt zich op het monitoren van politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en het ondersteunen van klanten op het gebied van public affairs. In verband met de uitbreiding van onze monitordiensten naar Brussel hebben we ons team versterkt met Ashley; zij richt zich op het monitoren van de Europese politieke ontwikkelingen.

Gijs Petter, Head of Operations bij Wepublic: “Ik ben heel blij met de komst van Daan en Ashley. Met deze versterkingen bouwt Wepublic verder aan een sterk team en blijven we inzetten op de verdere ontwikkeling van onze Nederlandse én onze Europese politieke monitoring.”

Wepublic levert al 6 jaar aan een steeds groeiend aantal organisaties de Stakeholder Intelligence Monitor om de Nederlandse politieke en maatschappelijke arena in de gaten te houden. Sinds deze zomer doen we dit ook voor de Europese politieke arena en weten wij steeds meer huidige en nieuwe klanten te overtuigen om deze dienst af te nemen.

Daan Ravesloot (1994) start als junior adviseur public affairs. Afgelopen jaar is hij bezig geweest met de master Management van de Publieke Sector: Public Affairs aan de Universiteit Leiden. Voorafgaand heeft hij aan dezelfde universiteit de bachelor Politicologie: Internationale Betrekkingen en Organisaties afgerond. De opgedane kennis van beide studies heeft hij kunnen toepassen in zijn onderzoeksstage bij het Vredespaleis, als afsluiting van zijn master.  “Tijdens mijn studie heb ik ontdekt hoe in de huidige tijd public affairs onmisbaar is voor een organisatie om voet aan de grond te houden en te krijgen in de politiek én in de maatschappij. Als public affairs adviseur hoop ik hier een belangrijke bijdrage aan te leveren met advisering en monitoring. En wat is er mooier dan dit te doen met het enthousiaste en energieke team van Wepublic.”

Ashley Smith (1997) begint bij Wepublic als Intelligence Specialist met een specifieke focus op de monitoring van de Europese Unie. Recentelijk heeft zij twee masters afgerond in International Relations en Master Public Administration: International and European Governance aan de Universiteit Leiden. Eerder liep ze ook stage op de public affairs afdeling van Heineken waar ze onder andere heeft gewerkt aan een stakeholder engagement product in samenwerking met Wepublic. “Gedurende mijn studies leerde ik dat de politieke wereld niet bestond uit de private sector en draaide om het publieke sector. Door te werken bij een multinational bedrijf kwam ik er achter dat de politieke verbinding tussen privaat en publiek ligt in public affairs. En wat voor interessante wereld dat is! Bij Wepublic hoop ik dit pad verder te ontdekken en ben ik benieuwd om te zien waar het me zal brengen.”

Over Wepublic

Sinds de oprichting van het kantoor in 2013 heeft Wepublic een snelle groei doorgemaakt. Het bureau met vestigingen in Amsterdam en Den Haag telt momenteel meer dan 35 medewerkers. Wepublic richt zich op vraagstukken op het gebied van reputatie, communicatie en public affairs.

De adviseurs van het bureau bouwen aan vertrouwen in de publieke arena waar reputatie en perceptie steeds belangrijkere factoren zijn.