En wat ga jíj doen als de sociale isolatie wordt opgeheven? (even fantaseren …)

Sociale isolatie. Nadat we in eerste instantie de voordelen van het thuisblijven ontdekten, begint het nu toch wel te kriebelen. Boeken gelezen. Documentaires gekeken. What’s next?

We vroegen aan team Wepublic naar welke sociale activiteit zij het meeste uitzien als straks de sociale isolatie is opgeheven.   

Kortom, even mijmeren over andere tijden tussen het harde werken door? Een beeld krijgen van de mensen achter Wepublic? Lees vooral verder en je zult zien: we houden van het leven. Sport, cultuur, natuur en gezelligheid. 

Let goed op jezelf. En op elkaar. En weet ondertussen dat Wepublic altijd voor je klaar staat.

Groet, team Wepublic

PS. Laat op onze Linkedin-pagina vooral achter waar jij je op verheugt! We zijn erg benieuwd.

 

Liz Zoutekouw, junior adviseur: Hockeyen, borrelen en dansen met palmtakken

Ik kan niet wachten om straks weer over het hockeyveld bij HIC te rennen: heerlijk 70 minuten lang absoluut geen anderhalve meter afstand houden. Daarna lekker in de zon terugfietsen en toch even die omweg langs de Amstel meepakken. Vaak kom je dan bij Klein Kalfje allerlei hardlopers en fietsers tegen, die hebben besloten om daar vast aan de borrel te beginnen. Ook heb ik zin om terug te gaan naar die hele bijzondere kroeg De Nieuwe Anita die ik net voor de lock-down heb ontdekt: hier kun je in een soort geheime kelder dansen met palmtakken.

 

Frank Körver, partner: het jaarlijkse kampeerweekend met mijn 2 zoontjes op de Veluwe

Al een paar jaar neem ik mijn twee zoontjes (nu 7 en 9 jaar) mee op ‘mannenweekend’. Met ieder kampeer ik dan een dag en nacht op camping De Wildhoeve in Emst. Tent, BBQ, goed gevulde koelbox en slaapzakken worden ingeladen en de boys krijgen van mij een Victorinox-zakmes. Kortom, een echt avontuur. Ieder jaar maken en we een wandeling op de prachtige Veluwe en zoeken we wild; vorige jaar spotte mijn oudste een groep wilde zwijnen. Ik wil mijn zoontjes liefde en respect voor de natuur meegeven, dus hopelijk kunnen we ook dit jaar weer snel richting Emst. Ontzettend leuk en waardevol.

 

Katinka Eetgerink, junior adviseur: eindelijk mijn collega’s in real-life zien 🙂

Ik ben mijn baan volledig digitaal begonnen bij Wepublic, midden in deze turbulente crisistijden en heb dus bijna niemand in real-life ontmoet. Ik kan soms de pixels tellen tijdens het virtueel koffiedrinken met mijn nieuwe collega’s en door mijn studentikoze-kwaliteit-internet, heb ik mijn best moeten doen om bij sommige van mijn collega’s gezichten het gezicht te kunnen ontcijferen. Daarom zal ik mij het meest verheugen om al mijn nieuwe collega’s in real-life te kunnen ontmoeten, tijdens een echte vrijdagmiddagborrel, met echt bier en echte collega’s.

Daarna trek ik er snel op uit op mijn afscheid te vieren bij het café Barrera in Leiden, waar ik op 15 maart 2020 halsoverkop de boel moest afsluiten door de boodschap van onze PM: de horeca moest op slot. Dus mijn tweede activiteit na de quarantaine: een afscheid van mijn geliefde, en allermooiste jaren in de horeca.

 

Catharina Burgman, adviseur: genieten in de zuidelijke Nederlanden

Het huis achter me, mijn liefste mensen verzameld en op naar Zuid-Limburg. De eerste stop is Kasteel Wijlre waar architectuur, natuur en kunst elkaar ontmoeten. Dan op naar de lentebloei in de wijngaard van Domein Holset en de lekkerste mousserende wijn uit Nederland. We slapen in Maastricht en eten ongekunsteld Italiaans bij favoriet Sjiek Kookpunt. Vandaar is de stap makkelijk gezet naar een must-see van voor Coronatijd: het gerestaureerde Lam God van Van Eyck. Dus brengt de vroege ochtend ons naar Het Museum voor Schone Kunsten te Gent. Wat een rijkdom!

 

Dees Deitmers, secretaresse: koken, lachen, muziek maken, dansen en slapen op het strand

Ik ga heel veel koken voor mijn ten gevolge van de Lock down verarmde vrienden, want veel zzp’er en werkzaam in de culturele sector. En dan gaan we vooral heel veel lachen, muziek maken en genieten van niet vertoonde voorstellingen. Daarna gaan we de stad in om iedereen stevig vast te pakken en ‘free hugs’ uit te delen. Uiteindelijk belanden we in Paradiso waar we tot vroeg in de morgen dansen. We rijden daarna naar IJmuiden om een visje te eten bij de afslag en om de rest van de dag te slapen op het strand.

 

Renske Miltenburg, senior adviseur: ouders, gezin, vrienden en Paulien Cornelisse

Allereerst ga ik mijn ouders omhelzen voor een wederzijds shot oxytocine. Dankbaar dat het weer mag en kan. Daarna genieten van mijn kinderen op het voetbalveld, die eindelijk hun energie weer kwijt kunnen. Zelf ga ik ook weer lekker buitensporten in groepsverband. Vervolgens een langverlangd bijkletsmoment met mijn BFF’s, van quarantainekapsel en thuisonderwijs tot (wereld)economie en vrouwelijk leiderschap. Vervolgens met manlief alsnog verwend worden bij De Librije voor onze veertigste verjaardag (of bij de Aziaat om de hoek, liefst zo exotisch en verrassend mogelijk) en aftoppen met een voorstelling van Paulien Cornelisse, omdat taal ook echt mijn ding is en lachen gezond. 

En daarna minstens een maand op stilte retraite. 

 

Mark van den Anker, partner: eindelijk naar de Dutch Grand Prix  

Ik verheug mij erop om dan eindelijk naar die langverwachte Dutch Grand Prix op circuit Zandvoort te gaan. En dan met overvolle Oranje-tribunes te genieten van het Formule 1 circus dat een mooie show weggeeft op Nederlandse bodem. Na alle inspanningen die zijn gedaan de afgelopen jaren om deze race naar Nederland te halen en de bijdrage die wij daaraan hebben kunnen leveren, is het mooi om die dan echt de praktijk te zien. En hopelijk kunnen we dan na een mooie race met alle vrienden en fans proosten op een overwinning van Max Verstappen in eigen land.

 

Hein Greven, partner: hoppa, van Wepublic naar Ajax en van museum tot Efteling

Ik verheug me erop naar om op een gewone woensdag naar het kantoor van Wepublic te gaan in Amsterdam en mijn collega’s weer live te zien. Waaronder vier nieuwe collega’s die zijn begonnen bij Wepublic toen de quarantaine al van kracht was. Ajax, de mooiste club van allemaal speelt die avond thuis tegen aartsrivaal feyenoord in een volle Johan Cruijff ArenA met uitsupporters en al. Ik ga daar natuurlijk heen. Ter voorbereiding op de wedstrijd drink ik een biertje of drie met vrienden in het stampvolle (want piepkleine) café de Zeemeeuw op de Zeedijk in het centrum van Amsterdam en eet een snelle kaasfondue op de Nieuwmarkt aan de bar bij Bern. De dag er na uitblazen van de overwinning en weer balans brengen in het leven met een museumbezoek aan de vernieuwde Lakenhal in Leiden. En vooruit, daarna nog één 0.0 biertje om de hoek op het terras van ‘In de Ouden Marenpoort. In het weekend naar de Efteling voordat iedereen op het idee komt!

 

Emmeke Hulshof, adviseur: sporten, uiteten en toeristen bekijken in het mooie Amsterdam

Ik verheug me het meest op een bezoek aan mijn gym Vondelgym op de Overtoom om te crossfitten. Na een les in de ochtend voor werk vervolg ik dan mijn route naar kantoor waar ik ‘normale’ werkdag heb met collega’s met een gezamenlijke lunch en de vrijdag wordt afgesloten met een gezamenlijke borrel. Ik begin mijn avond met vriendinnen met een diner bij Zoldering op de Utrechtsestraat in Amsterdam waar we heerlijke chardonnay drinken en genieten van de voortreffelijke kookkunsten. We sluiten de avond af bij de Heuvel op de Prinsengracht, waar we genieten van een biertje op het terras en alle toeristen aanschouwen die langslopen. Ik kan niet wachten tot het zover is.

 

Melissa Veenstra, junior adviseur: sporten en ouderwetse spierpijn

Een van de dingen waar ik het meest naar uit kijk is om helemaal kapot, maar wel voldaan, thuis te komen na het sporten bij CrossFit071. Ik kijk zelfs uit naar de spierpijn die ik ongetwijfeld nog een paar dagen zal hebben na mijn eerste work-out. Ondanks dat er goede alternatieve work-outs zijn om thuis te doen, is het trainen in een groep waarbij je elkaar kunt motiveren, er een beetje competitie is en een trainer die je helpt de bewegingen juist uit te voeren, op dit moment een gemis.

Het zijn bijzondere tijden. Maar ze gaan voorbij. Ook aan de sociale isolatie komt een einde. En wellicht heeft het bovenstaande je op ideeën gebracht.

Let goed op jezelf en op elkaar.

En indien nodig: Wepublic staat voor je klaar. Ook op afstand.

 

Vond je dit lijstje met documentaires interessant? Wat je dan wellicht ook interessant vindt:

 

(Photo by Kelsey Chance on Unsplash)