Vacature: Junior adviseur public affairs en communicatie

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze junior adviseur (fulltime) met gevoel voor politiek, communicatie en onze tools. De functie richt zich voornamelijk op het monitoren en analyseren van politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.

Over de functie

Als junior adviseur ben je dagelijks bezig met alles wat zich (rondom) de politiek afspeelt. Je monitort en analyseert de gang van zaken op verschillende politieke niveaus, je maakt stakeholderanalyses voor een breed scala aan klanten en je ondersteunt de partners en senior-adviseurs bij hun werkzaamheden binnen public affairs.

Het is van groot belang dat onze klanten snel en secuur worden geïnformeerd over relevante politieke of maatschappelijke ontwikkelingen. Om deze reden is het een vereiste dat je taalkundig zeer vaardig bent en grote stukken tekst snel kan analyseren. Naast het informeren van klanten geef jij, op basis van jouw politieke en maatschappelijke kennis, samen met collega’s advies over de te nemen route. Jij durft daarbij veel verantwoordelijkheid op je te nemen en bent niet bang om anderen uit te dagen. Veelal is er in de politieke recessen meer ruimte en is het rustiger, maar je bent bereid om een stapje extra te zetten als het wat drukker is.

Wie zoeken wij

Je hebt een afgeronde studie (politicologie, bestuurskunde, rechten of een andere studie, bijvoorbeeld in de richting van het openbaar bestuur), relevante ervaring opgedaan in een maatschappelijke en politieke omgeving, maar vooral een enorme interesse in de politiek en maatschappij. Ook studies als communicatiewetenschappen, technische bestuurskunde, statistiek en informatica kunnen relevant zijn gezien de link met data, communicatie en technologie.

We hechten grote waarde aan een positieve en can do-mentaliteit, een zelfstandige en zorgvuldige manier van werken en iemand die niet bang is om fouten te maken.

Wat moet je kunnen?

De persoon waar wij naar op zoek zijn:

  • is een gezellige collega die beschikt over humor en relativeringsvermogen;
  • kan goed omgaan met feedback en gebruikt dit om zichzelf te versterken;
  • is analytisch scherp en weet dwarsverbanden te leggen;
  • durft op mensen af te stappen;
  • heeft kennis van en affiniteit met het politieke besluitvormingsproces en maatschappelijke ontwikkelingen;
  • heeft uitstekende schriftelijke vaardigheden (Nederlands en Engels);
  • beheerst Microsoft Office, met name PowerPoint, tot in de puntjes en is in staat informatie overzichtelijk te verwerken en goed in beeld te brengen.

Wat krijg je ervoor terug?

Bij Wepublic kun je rekenen op interessante opdrachten, toonaangevende klanten en een groot netwerk in binnen- en buitenland. Wepublic is een jong, groeiend en bloeiend bedrijf waar je veel ruimte krijgt om aan je eigen ontwikkeling te werken, wij helpen je hierbij met interne trainingen over ons vakgebied, zo leer je alle ins-en-outs van het public affairs en communicatievak. Bovendien kom je terecht in een sterk team van adviseurs die met plezier met hun vak bezig zijn en die je graag helpen waar nodig. En natuurlijk biedt Wepublic goede arbeidsvoorwaarden.

Contactgegevens & solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan voor 25 oktober a.s. door een motivatiebrief en je cv te sturen naar Maaike de Groot: . Voor vragen over de vacature kan je contact opnemen met Gijs Petter ( / 06 30413262).