Wepublic zoekt adviseur Corporate Communicatie & Reputatie. Trefwoorden: positieve energie, can-do-mentaliteit, analytisch sterk 

Wil je werken voor gerenommeerde organisaties? Vind je het leuk om voor klanten het onderste uit de kan te halen? Word je enthousiast van het werken binnen een jonge, ambitieuze organisatie? Lees vooral verder! Wij zoeken namelijk met spoed een nieuwe collega.

De klanten van Wepublic hebben behoefte aan oplossingen voor reputatie- of communicatievraagstukken. Onze klanten zijn vaak bestuurder of communicatiedirecteur. Zij zoeken sterke adviezen, maar vooral ook concrete oplossingen die helpen bij het realiseren van hun (business) doelen. Als adviseur Corporate Communicatie & Reputatie ben je continu bezig met het helpen realiseren van (business) doelen. Ons werk draait om het versterken van reputatie, het realiseren van draagvlak en het vergroten van vertrouwen.

Je verbindt organisatie, leiderschap en stakeholders.

In de praktijk houd je je als adviseur Corporate Communicatie & Reputatie bezig met thema’s als reputatiemanagement, verandercommunicatie, organisatie van de communicatie en issuemanagement. Je vertaalt vragen rondom deze thema’s naar scherpe plannen en draagt ook bij aan de uitvoering ervan.

Kortom, je bent analytisch sterk, maar steekt ook graag je handen uit de mouwen.

Hoe ziet je baan eruit?

Als adviseur Corporate Communicatie & Reputatie werk je op vaste klanten en/of op projecten. Denk aan organisaties als Coca-Cola, BinckBank, De Belastingdienst, HvA en APG. Onze klanten waarderen onze plezierige manier van samenwerken, maar ook onze toewijding. Wij vinden het leuk om onze klanten te helpen winnen.

Het ene moment schrijf je een scherp advies (word of powerpoint), het andere moment sta je met de voeten in de klei en werk je op locatie. Belangrijk is dat je zowel planvorming als uitvoering ervan op een eigentijdse manier vormgeeft. Je durft nieuwe wegen te bewandelen en bent niet vies van het gebruik van modellen en theorieën die kunnen helpen om samen tot een eigen visie op vraagstukken te komen.

Strategisch inzicht, een praktische werkhouding, nieuwsgierigheid en een sterke affiniteit met ‘digital marketing’ en reputatiemanagement vinden we belangrijk.

Je werkt graag voor klanten, maar net zo graag zet je je in om Wepublic op de kaart te zetten. ‘Ondernemend’ is niet voor niets een van de kernwaarden van ons kantoor. Onze andere kernwaarden zijn: Strategisch, Fun-to-work-with, Authentiek en Resultaatgericht.

Ben jij de adviseur Corporate Communicatie die we zoeken?

 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring op het gebied van corporate communicatie. Bij een A-merk of bij een bureau
 • Je hebt bij voorkeur een bedrijfskundige achtergrond of hebt een studie gevolgd met duidelijke bedrijfskundige aspecten
 • Je bent sociaal uitermate capabel en hebt een scherpe pen
 • Je beschikt over goede uitstekende powerpoint skills
 • Je houdt van vrijheid en verantwoordelijkheid
 • Je hebt geen 9-tot-5 mentaliteit
 • Je hebt strategisch inzicht en weet tegelijkertijd de praktische kant goed te bewaken
 • Je hebt een eigentijdse kijk op corporate communicatie en snapt hoe ‘online reputatiemanagement’ werkt

Wat wij jou te bieden hebben

 • Je wordt onderdeel van een ambitieus bureau en een maatschappelijk betrokken team
 • Een informele werksfeer in Amsterdam (plus flexibele werkplek in Den Haag)
 • De ruimte om ook aan je eigen profiel te werken (o.a. bloggen, events, etc)
 • Salarisrange: ca € 3.500 – € 4.800 (obv 40 uur en exclusief vakantiegeld en eventuele bonussen). Salaris is afhankelijk van ervaring en bewezen successen
 • Een uitstekende reiskostenvergoeding
 • Een pensioenregeling

Over de procedure

Als bovenstaand profiel je aanspreekt en je geïnteresseerd bent in de vacature, stuur dan z.s.m. een brief plus CV naar [email protected]. Op basis van de brieven maken we een eerste selectie. Tip: motiveer je sollicitatie bij Wepublic, geef ons inzicht in je ervaring en laat met je brief vooral ook zien dat je over goede schrijfvaardigheden beschikt.

Vervolgens spreek je met de partners van Wepublic en enkele collega’s.

Een case kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Meer weten? Neem contact op met Frank Körver, partner Wepublic

Als je meer informatie wilt over deze vacature, laat het dan vooral weten. Je kunt bellen (020 2405530) of emailen ([email protected]) met Frank Körver.