Mark van den Anker te gast bij BNR Lobbypanel

Op woensdag 10 februari 2021 was Wepublic-partner Mark van den Anker weer te gast bij het BNR Lobbypanel. Naast Mark was ook dr. Arco Timmersmans, hoogleraar Public Affairs, te gast. Het panel stond onder andere stil bij de Mobiliteitsalliantie, de samenwerking tussen KLM en Shell & de gevolgen van emissieloze zones.

Mark stelt dat de zorgen geuit door Transport en Logistiek Nederland (TLN) over een tekort een elektrische laadcapaciteit reëel zorgen zijn. “De elektriciteit die je gebruikt voor een kopje koffie, daar laad je geen vrachtauto mee op. Er moet geïnvesteerd worden in het elektriciteitsnetwerk waarbij er dikkere kabels worden gelegd en er slimme energiesystemen worden ingezet”, aldus Mark.

Ook werd er door het Lobbypanel gesproken over het pleidooi van de schaatsbond voor een NK Natuurijs. Politiek gezien een pittige afweging, volgens Mark. “Er moet gekeken worden wat nu kan met schaatsen maar tegelijkertijd wordt het dan wel moeilijker om andere sporten buiten de deur te houden. Ik hoop dat het kabinet gaat kijken wat wel kan.” De emotie van schaatsend Nederland en de inzet van boegbeeld Sven Kramer voor de lobby zijn volgens Mark in ieder geval het begin van een succesvolle lobby. “Mocht Sven Kramer na zijn schaatscarrière opzoek gaan naar een nieuwe carrière, dan kan hij altijd bij Wepublic terecht.”

Benieuwd naar de rest van deze uitzending en het verdere advies van Mark? Luister hier de volledige uitzending terug.

Heb jij een vraag voor Mark? Of wil je meer weten over de manieren waarop Wepublic jou kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact op met Mark van den Anker.