Start samenwerking met Fabuch Social Cinema

Wepublic biedt haar klanten fictiefilms als nieuw middel bij issuemanagement. Hiervoor gaan wij een samenwerking aan met inclusief filmgezelschap Fabuch Social Cinema. Fabuch Social Cinema is opgericht door acteur en regisseur Fabian Jansen. Met deze samenwerking wordt met film de beeld- en besluitvorming over maatschappelijke thema’s gevoed, om zo blijvende inclusieve verandering te realiseren.

Fictiefilms effectief bij het agenderen van maatschappelijke thema’s

De inzet van fictiefilms blijkt namelijk zeer effectief te zijn bij het agenderen van maatschappelijke thema’s en het verduidelijken van standpunten. Eerdere projecten lieten al de reikwijdte van het middel zien naar een breed stakeholderveld, waaronder politiek en overheid. Door middel van de samenwerking met Fabuch Social Cinema willen we het nu nog doelgerichter in gaan zetten bij issuemanagement.

Maatschappelijke impact met prijswinnende producties

Fabuch Social Cinema heeft recent met een aantal prijswinnende producties al de maatschappelijke impact laten zien die film kan maken. Voorbeelden zijn de met lof ontvangen online marathon-films:

  • Els – Eenzaamheid in Quarantainetijd;
  • Els – De Tweede Golf;
  • Ada (over de seksualiteit van mensen met een beperking);
  • Maalkop (over depressie en suïcide onder boeren).

Al hun projecten hebben hun eigen actieve nationale impactcampagne.

Verbinding

Naast verbreding en vernieuwing van haar aanbod willen we als adviesbureau hiermee ook bijdragen aan de verbinding en wisselwerking tussen de culturele sector en het bedrijfsleven, en aan blijvende inclusieve veranderingen. Ook Fabuch Social Cinema wil hiermee nieuwe verbindingen tussen verschillende domeinen leggen, en zo verfrissende perspectieven en nieuwe draagvlakken creëren.

Over Fabuch Social Cinema

Fabuch Social Cinema (kort: Fabuch) is een inclusief filmgezelschap. Fabuch bedenkt en maakt professionele maatschappelijk geëngageerde (fictie) films, voorstellingen en multimedia-projecten over urgente sociale thema’s en taboes, voor een breed publiek, over én met mensen uit alle lagen van de bevolking in samenwerking met prijswinnende (Europese) acteurs en een professionele crew.