Prinsjesdag: welke route legt de Rijksbegroting 2019 nou af?

Prinsjesdag: welke route legt de Rijksbegroting 2019 nou af?

Het is vandaag Prinsjesdag. Een mooie dag met pracht en praal, veel traditie, hoedjes en speeches. De belangrijkste speech is die van Koning Willem-Alexander, de Troonrede. Hierin legt de regering haar plannen voor 2019 uit. Maar de uitwerking van die plannen staan in de duizenden pagina’s Rijksbegroting die de minister van Financiën aanbiedt aan de Tweede Kamer in het welbekende koffertje. 

We hebben in twee infographics, samen met Public Cinema uitgelegd wat het proces daarna precies is, en wanneer de begrotingen besproken worden in de Tweede Kamer.

Wepublic houdt op Prinsjesdag vanzelfsprekend alle formele en informele momenten nauwlettend in de gaten. Vandaag is het vooral mooi, morgen duiken we de diepte in. Voor 09.00u morgenochtend ontvangen al onze klanten een uitgebreide analyse van de voor hen relevante begrotingen. Dat hoort allemaal bij onze Stakeholder Intelligence Monitor, waarmee onze klanten ook voorafgaand aan Prinsjesdag en tijdens de begrotingsbehandelingen altijd op de hoogte blijven van alle politieke ontwikkelingen. Meer weten? Met de Stakeholder Intelligence Monitor van Wepublic bent u altijd op de hoogte.