Nyenrode BU en GKSV introduceren nieuwe collegereeks: Public affairs & stakeholdermanagement

Geinteresseerd? Ga direct naar de website van de collegereeks. Start: 6 februari 2018.

Voor steeds meer organisaties is de relatie met de omgeving en stakeholders een voorwaarde om organisatiedoelen te behalen. Tegelijkertijd groeit de impact van wet- en regelgeving op de bedrijfsvoering en is het maatschappelijke klimaat nog nooit zo uitdagend geweest. Er wordt naar de  communicatiedirecteur, omgevingsmanager, stakeholdermanager of public affairs professional gekeken om duiding te geven en een strategische aanpak te ontwikkelen.

Voor deze professionals zijn het uitdagende tijden. Alleen al om intern een accuraat en coherent beeld te schetsen van wat er in de buitenwereld gebeurt. Een versplinterd politiek landschap, een continue flow van (social) media, populisme en actieve burgers bepalen de agenda. Tegelijkertijd moet de professional continu schakelen op perse niveaus: lokaal, regionaal, landelijk en Europees.

Er zullen scherpe keuzes moeten worden gemaakt. Een heldere strategie is een must-have. In de collegereeks “Public Affairs & Stakeholdermanagement” word je meegenomen in de meest actuele ontwikkelingen en inzichten van public affairs en stakeholdermanagement. State-of-the-art. De lat ligt hoog.

Na deze collegereeks beschik je over

  • Krachtige inzichten in actuele thema’s op het gebied van public affairs en stakeholdermanagement die je ondersteunen bij het formuleren van jouw eigen authentieke visie en strategie.
  • Praktische handvatten om de public affairs en stakeholdermanagement-functie binnen jouw organisatie beter te organiseren en professionaliseren.
  • Professionele vaardigheden om jouw rol meer impact te geven en je een betere strategische sparringspartner te maken.

U kunt rekenen op topsprekers:

  • Joris Luyendijk – onderzoeksjournalist en auteur
  • Boris van der Ham – bestuurder, schrijver, acteur en voormalig Tweede Kamerlid
  • Prof. dr. Annemieke Roobeek – hoogleraar Strategy and Transformation Management bij Nyenrode Business Universiteit
  • Prof.dr. Arco Timmermans – bijzonder hoogleraar Public Affairs bij het Instituut Bestuurskunde van de Faculteit Governance and Global Affairs te Den Haag
  • Rik Vera – Managing Director Nexxworks
  • Hein Greven – partner GKSV

Samen met Nyenrode BU ontwikkelde GKSV eerder de collegereeks Strategische Communicatie: in januari start de volgende editie van deze toonaangevende reeks colleges.

Meer weten over deze collegereeksen? Neem dan contact op met Arnoud Verhage of Eva Huis in ’t Veld.