Muziek! Onze muzikale (her)ontdekkingen in tijden van corona (incl. Spotify playlist)

Sociale isolatie. We werken thuis. We ontspannen thuis. Maar naar welke muziek te luisteren? Welke muziek helpt je concentreren? Of juist ontspannen? Zijn het nieuwe ontdekkingen of juist ‘golden oldies’?

We vroegen aan team Wepublic wat hun muzikale ‘(her)ontdekking’ is van de afgelopen weken. Oftewel, welke artiest of welk album verdient het om goed beluisterd te worden?

Je zult zien dat de muzieksmaak behoorlijk ver uit elkaar ligt. HIER vind je de Spotify playlist. We wensen je veel luisterplezier.

Let goed op jezelf. En op elkaar. En weet ondertussen dat Wepublic altijd voor je klaar staat.

Groet, team Wepublic

PS. Laat op onze Linkedin-pagina vooral achter wat jou muzikale (her)ontdekking is! We zijn erg benieuwd.

 

 

Melissa Veenstra, junior adviseur: de ideale achtergrondmuziek van Ben Howard

Het is al even geleden dat de Britse zanger Ben Howard zijn debuutalbum Every Kingdom uitbracht met daarop de bekende single Keep Your Head Up. Sinds dit eerste album zijn er nog twee albums verschenen, I Forget Where We Were en Noonday Dream.

De muziek kan omschreven worden als dromerig, rustig en af en toe een beetje melancholisch. Als je van singer-songwriters houdt en een fijn achtergrondmuziekje wilt hebben tijdens het werken of het lezen van een boek, is Ben Howard zeker een aanrader.

 

Hein Greven, partner: the Beatles en dan met name Sgt. Pepper’s Lonley Hearts Club Band

Het was de bedoeling dat ik volgende maand vooraan zou staan bij het concert van Paul McCartney in een vol Goffertpark in Nijmegen. De muziek van the Beatles (voor de jongere lezers: Paul McCartney speelde in die band) is gelukkig tijdloos; het maakt dus niet uit dat het concert verschuift of dat hun beste album uit 1967 is. May I introduce to you: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, moeder van alle albums, het eerste popalbum in de geschiedenis dat een samenhangend geheel vormt.
Direct van toepassing in deze coronacrisis: Getting better … With a little help from my friends … Lucy in the sky with diamonds … I read the news today, oh boy …

 

Maurice Jansen, senior adviseur: Oscar and the Wolf geeft sfeer en energie 

Het album Infinity van Oscar and the Wolf blijft heerlijke muziek. Juist ook in tijden van quarantaine geeft het sfeer en energie.

De lekkerste nummers zijn ‘Breathing’ en ‘Fever’. Die passen wat tekst betreft wel wat minder bij een corona-crisis, maar een kniesoor die daar op let.

 

Gijs Petter, Head of Operations en adviseur: 80’s muziek met een speciale plek voor Hall & Oates

Voor écht goede muziek moet je terug naar de jaren ’80. Dat is logisch. Een top 5. Op 5 staat Toto – Toto IV (1982), over de originaliteit van deze titel kan je twisten, maar niet over de kwaliteit van Africa. Op 4: Paul Simon – Graceland (1986), elk nummer is goed. Op 3: Fleetwood Mac – Rumours (1977, bijna jaren ’80), topalbum. Bruce Springsteen staat op 2 met Born in the U.S.A. (1984). Vooral bij Dancing in the Dark kan je met een gerust hart je stereo opblazen. En misschien een klein beetje fout, maar hé… niet minder goed.

En op 1 Hall & Oates – Voices (1982). Om in de juiste (werk)sfeer te komen zet je You Make My Dreams op vol volume en pak je een denkbeeldige gitaar erbij (drumset mag ook). Veel plezier!

 

Frank Körver, partner: focussen met Ry X 

Ik luister graag podcasts. En als er dan door personen die ik bewonder films, muziek of boeken worden aangeraden, is de kans groot dat ik er naar op zoek ga. Zo kwam ik op het spoor van de Australische singer-song writer Ry Cumming, beter bekend als Ry X. Doe je zelf een plezier, zoek deze kerel op op Spotify en geniet van songs als Berlin, Oceans en Howling. Ook tijdens het thuiswerken; je focus vaart er wel bij. Beloofd.

 

Katinka Eetgerink, junior adviseur: luister vooral naar Tom Misch!

Ik heb het album ‘Geography’ van Tom Misch helemaal grijsgedraaid sinds de start van dit lenteseizoen. Het nummer ‘Lost in Paris’ geeft mij het gevoel alsof ik op dat moment, alles en iedereen om mij heen even helemaal los kan laten.

Daarbij hoort eigenlijk ook het nummer ‘What Kinda Music’ van Tom Misch en Yussef Dayes: het eerste nummer van hun nieuwe album, gebaseerd op nummers uit ‘Lost In Paris’.

Veel plezier!

 

Nils Dalmeijer, junior adviseur: Tourist LeMc met zijn soms onnavolgbare Antwerpse accent

Tijdens het thuiswerken heb ik de Vlaamse artiest Tourist LeMC herontdekt, vooral zijn album En Route uit 2015 blijft erg sterkt.

Tourist LeMC noemt zichzelf de stadstroubadour van Antwerpen. Met zijn af-en-toe verstaanbare Antwerpse accent bezingt hij de geliefde, maar ook de donkere kant van de stad. Tourist LeMC zingt op zo een poëtische wijze dat ik vaak verrast ben als ik album alweer volledig heb afgespeeld.

 

Iris Weerdenburg, junior adviseur: Ramses Shaffy! 

Vroeger stond de CD Ramses ’97 urenlang op repeat bij ons in de auto onderweg naar Oostenrijk voor onze jaarlijkse zomervakantie. Mijn ouders, broer en ik zongen alle nummers mee. Nu ik sinds een paar weken thuis werk, zet ik het album vaak op tijdens mijn vaste avondwandeling door de stad. Vooral het nummer ’t Is Stil in Amsterdam is in deze tijd toepasselijk.
Een extra tip: Maarten Heijmans bracht onlangs het album RAMSES uit, waarbij hij de klassiekers van dit icoon in een nieuw jasje steekt. Vooral zijn versie van het nummer Sammy vind ik fantastisch.

 

Renske Miltenburg, senior adviseur: de heerlijke mix op de La La Land-soundtrack

De rijkgeschakeerde soundtrack van La La Land (Amerikaanse musicalfilm uit 2016 met een record aantal Oscarnominaties) bezorgt mij tijdens het hardlopen op de hei een heerlijke mix van melodieën, ritmes en emoties, waar ik mijn bewegingen automatisch op aanpas. Van up-tempo-vrolijkheid en verwachtingsvolle blazers tot ingetogen ‘geneurie’ en dramatisch ingezette droomviolen. Liefst tijdens een regenbui met zonneschijn. Om vervolgens volledig verkwikt weer aan het werk te gaan.

 

Maaike de Groot, secretaresse. Ladies & Gentleman van George Michael

Wat is Ladies & Gentleman toch een gaaf album van George Michael! Hij bestaat uit 2 verschillende CD’s, een rustigere “For the heart” met een aantal schitterende rustige nummers (Kissing a Fool, Desafindo duet met Astrud Gilberto, Praying for Time) en de meer up-tempo nummers op de andere CD “For the Feet”. Hierop o.a. As in duet met Mary J. Blige and I knew you were Waiting met Aretha Franklin.

Het album bevat óók 2 nummers die wij bij www.gooisvrouwenkoor.nl in ons repertoire hebben en wat echt heerlijk knallen is: Freedom en Somebody to Love (met Queen).

 

Jim Sondeijker, stagiair: na het werk lekker ontspannen met Jamie Cullum

Mijn herontdekking in tijden van de coronacrisis moet toch wel Jamie Cullum zijn. Zijn album Twentysomething is bijzonder goed. Met zijn Jazzy sounds kom je helemaal tot rust in deze stressvolle tijd. Echt een heerlijk album om ’s avonds te luisteren na het werk. Aanrader.

 

We hopen dat je iets moois vindt in bovenstaand lijstje. Direct luisteren? We hebben een playlist gemaakt op Spotify. Enjoy.

Het zijn bijzondere tijden. Let goed op jezelf en op elkaar. En indien nodig: Wepublic staat voor je klaar. Ook op afstand.

 

Vond je dit lijstje met documentaires interessant? Wat je dan wellicht ook interessant vindt:

 

(Afbeelding van rahul yadav via Pixabay )