Lobbypanel over Groningergas, cyber security en het lobbyverbod van oud-bewindslieden

Op woensdag 9 maart 2022 was Wepublic-partner Mark van den Anker te gast bij het BNR lobbypanel. Mark zat daar samen met Debbie de Wagenaar, reputatiemanager en lobbyist voor multinationals. Er werd gesproken over de situatie in Oekraïne, die noopt tot het heropenen van gaskraan in Groningen zegt de brancheclub van energiegrootverbruikers. En; Cora van Nieuwenhuizen mag van het ministerie van Economische Zaken niet meer aanschuiven bij het klimaatakkoord.

Risico voor cyberaanvallen

Mark begon de uitzending met een pleidooi voor stimulatie van cybersecurity. De gevolgen voor het mkb en het risico voor cyberaanvallen is namelijk enorm toegenomen.

Mark van den Anker: “Eigenlijk hebben wij een soort ‘energiewende’ nodig zoals Duitsland heeft gedaan, maar dan op het gebied van cybersecurity. De Nederlandse overheid en de politiek kan nu helpen door te zorgen dat het voor de MKB ondernemer fiscaal aantrekkelijk is om te investeren in cybersecurity.”

Uitzending terugluisteren

Benieuwd naar de rest van deze uitzending en het verdere advies van Mark? Luister de volledige uitzending terug via BNR Lobbypanel.

Contact

Heb jij een vraag voor Mark? Of wil je meer weten over de manieren waarop Wepublic jou kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact op met Mark van den Anker.