Lobbypanel over de Europese uitzonderingspositie van boeren

Op woensdag 7 september 2022 was Wepublic co-Ceo Mark van den Anker te gast bij het BNR Lobbypanel. Mark zat daar samen met Ireen Boon, eigenaar van Trias politica. In het panel werd onder leiding van presentator Thomas van Zijl onder meer gesproken over de uitzonderingspositie van Nederland op de Europese nitraatverordening. Er werd gesproken over de vleessector die een campagne start en of er een najaar met veel stakingen komt.

Mark begon de uitzending met een pleidooi voor de Vereniging Financieringsondernemingen Nederland (VFN). Hij gaf aan dat Minister de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) in zijn Beleidsprogramma Verduurzaming Gebouwde Omgeving bredere en betere financieringsmogelijkheden aankondigt om de verduurzaming te realiseren. Mark vond het echter jammer dat de minister vooralsnog de kansen onbenut laat die aanbieders van consumptief krediet daarbij kunnen spelen.

Mark van den Anker: “Een hele grote groep, vooral die middeninkomens, komen in de knel met die energierekening. (…) Waar wij vooral nu mee bezig zijn is te kijken hoe je juist met een lening energiebesparende maatregelen kan nemen.”

Benieuwd naar de rest van deze uitzending en het verdere advies van Mark? Luister hier de volledige uitzending terug.

Heb jij een vraag voor Mark? Of wil je meer weten over de manieren waarop Wepublic jou kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact op met Mark van den Anker.