Lobbymanieren; strategie, uitvoering en etiquette van het lobbygesprek

U heeft veel te maken met politici? U wilt (meer) impact realiseren? En u loopt wel eens aan tegen onderstaande vragen?
  • Hoe zorg ik voor een effectief lobbygesprek?
  • Wat zet ik in ons position paper en wordt mijn boodschap tijdens een gesprek?
  • Hoe presenteer ik mijzelf tijdens mijn afspraak met een Tweede Kamerlid?
  • Hoe kan ik verwachtingen managen en de juiste zakelijke omgangsvormen hanteren?
  • Wat is de Haagse politieke etiquette?
  • Zijn er regionale en internationale verschillen in omgangsvormen?
  • Hoe kan ik bijeenkomsten organiseren volgens het juiste protocol?
GKSV organiseert op 18 april in samenwerking met  etiquette- en protocoldeskundige Anouk van Eekelen een training over “het lobbygesprek”. Tijdens de training bieden we zowel een theoretisch kader dat kan helpen bij het voorbereiden en voeren van een lobbygesprek, geven we handvatten voor het formuleren van een effectieve lobbyboodschap en bespreken we de dilemma’s rondom de etiquette van de omgang met politici. Ook is er veel ruimte om de theorie toe te passen in rollenspelen.
De training wordt gegeven door twee ervaren trainers: Maaike Hellingman-van Hooidonk (partner en senior adviseur GKSV) en Anouk van Eekelen (eigenaar LifeEvents, o.m. bekend van Dames in de dop). De training duurt 1 dag en vindt plaats in het hart van de democratie, Den Haag. We sluiten de dag af met een borrel in sociëteit Nieuwspoort, op het Binnenhof. Er zijn 8 plekken beschikbaar. De training kost €850,00 per persoon voor de gehele dag inclusief handouts en lunch (exclusief btw).
Voor meer informatie: mail of bel met Maaike Hellingman-van Hooidonk via 06-48 78 66 30 of [email protected]. Wij bieden ook de mogelijkheid om de training binnen uw organisatie/inhouse te geven. Voor de mogelijkheden en investering; neem contact met ons op.