Koen Venekamp versterkt GKSV

Op 1 september start Koen Venekamp (29) bij GKSV Reputatie I Communicatie I Public Affairs. Hij zal zich bij het adviesbureau vooral bezighouden met vraagstukken op het gebied van reputatie- en stakeholdermanagement. GKSV kent een sterke groei van het aantal klanten en een toenemende vraag naar strategieontwikkeling en begeleiding bij de implementatie van die strategie. Het in 2013 opgerichte Amsterdamse bureau telt nu 13 medewerkers en werkt voor organisaties als Schiphol, FrieslandCampina, Rijkswaterstaat, ING, Ziggo, Vitens, Hogeschool Rotterdam en HollandCasino. 

Koen Venekamp was eigenaar van Venekamp Corporate Affairs en werkte als adviseur en lobbyist voor diverse organisaties in de (internationale) financiële sector, de laatste jaren als executive manager van de in Brussel gevestigde Europese belangenvereniging van bancaire opleidingsinstituten. Naast zijn werk was Koen in het verleden onder meer politiek actief en bestuurslid van een hockeyvereniging. Koen behaalde zijn Master in Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij zich specialiseerde in het domein corporate communicatie.

Frank Körver, partner bij GKSV: “We zijn erg blij met de komst van Koen. Als bureau willen we voorop blijven lopen in de markt. Een vernieuwende en originele manier van denken en ondernemende mentaliteit zijn daarvoor essentieel. Koen past in dat plaatje. Ook zijn humor, maatschappelijke betrokkenheid, politieke antenne en netwerk vinden wij erg belangrijk.”

Koen Venekamp: “Bij GKSV staan strategisch, ondernemend, fun-to-work-with, authenticiteit en resultaatgerichtheid centraal. Die kernwaarden spreken mij erg aan. GKSV is bovendien een jong bureau dat in korte tijd veel indruk heeft gemaakt. Ik kijk er naar uit om samen met mijn nieuwe collega’s verder bij te dragen aan de ontwikkeling van het bureau.”

OVER GKSV

De adviseurs van GKSV helpen klanten bij het oplossen van strategische en vaak complexe vraagstukken op het gebied van reputatie, communicatie en public affairs. Adviezen dragen direct bij aan het realiseren van organisatie- of projectdoelen. Geen communicatie om de communicatie, maar versterken van continuïteit en resultaat. Behalve op strategische advisering richt het bureau zich op regie (van papier halen van plannen) en interim management. De adviseurs van GKSV hebben ruime ervaring aan bureau- en klantzijde en beschikken over een groot netwerk.

GKSV is de Nederlandse affiliate van Interel, een internationaal bureaunetwerk gespecialiseerd in strategische communicatie en public affairs.