I don’t like her, but I’m gonna vote for her

I love NY is het eerste en meest bekende ‘city brand’ ter wereld. Joe Perello was lange tijd verantwoordelijk voor de citymarketing van New York City. En in zijn rol ging hij verder dan marketing alleen. Hij zorgde er onder andere door dat er op New Yorkse scholen frisdranken vervangen werden voor gezonde drankjes.
‘He knows his ways around politics’, heeft nauw samengewerkt met burgemeesters Rudy Giuliani en Michael Bloomberg. Inmiddels heeft Joe een eigen bureau in marketing en branding. Hij werkt nog steeds voor vooraanstaande steden en gebieden om ze te helpen met hun placebranding vraagstukken. Wij ontmoetten deze inspirerende New Yorker in zijn eigen stad. Het werd een onvergetelijk gesprek.
Natuurlijke vroegen wij hem ook naar zijn verwachting voor de presidentsverkiezingen. Perello is daar zeer helder over: Hillary stevent rechtstreeks op een overwinning af en zal Trump verpletteren. Maar hoe zit het dan met al die aandacht voor Trump, zijn stormachtige opkomst, de peilingen die wijzen op een nek aan nek race?  Volgens Perello zijn de voorverkiezingen het terrein van de hardliners die óf heel toegewijd zijn aan politiek óf heel boos zijn op de politiek. Hij is ervan overtuigd dat op 8 november de gematigde kiezers opstaan en en masse voor Hillary stemmen om een overwinning voor Trump te voorkomen. En hij maakt zich geen moment druk dat Trump ook maar een kans maakt. Na deze landslide overwinning zal de Republikeinse partij zichzelf volledig opnieuw moeten uitvinden. Het leiderschap wordt dan in z’n geheel vervangen en zal een geheel andere koers moeten gaan varen.
En wat vindt hij zelf van Hillary? I don’t like her, but I’m gonna vote for her. En zo lijken veel Amerikanen te denken.
Hillary wordt president, maar het is een keuze met het hoofd, niet met het hart.
Arnoud Verhage
Samen met GKSV-ers Mark van den Anker, Maaike van Hooidonk en Benjamin van Es brengt Arnoud in het kader van de Amerikaanse presidentsverkiezingen een bezoek aan de US. In onze newsroom vind je de komende dagen meer updates van hun studiereis.