Hans Huigen versterkt GKSV

Per 1 oktober versterkt Hans Huigen het team van GKSV Reputatie I Communicatie | Public Affairs als Associate Partner. Huigen (1965) is een ervaren en gedreven adviseur op het gebied van stakeholder management, issues management en public affairs. Hij was onder meer mede-eigenaar van H&dB Associates (public affairs en reputatiemanagement). Bij Essent heeft Huigen de public affairs functie en het reputatie- en issuesmanagement vormgegeven. Voorts heeft hij gewerkt bij het Ministerie van Economische Zaken en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in Parijs.
 
Hein Greven, medeoprichter GKSV: “We zijn blij dat Hans voor GKSV heeft gekozen. Zijn visie en manier van werken past goed bij ons bureau. Met ons werk willen we direct bijdragen aan het realiseren van organisatie- en projectdoelen van onze klanten. Ook sluiten zijn ervaring als boardroomadviseur en diepgaande kennis van het politieke en maatschappelijke landschap goed aan bij de vragen waar klanten GKSV voor inschakelen. Bovendien is het met Hans leuk samenwerken.”
 
Hans Huigen: “GKSV heeft in de afgelopen 2,5 jaar in razendsnel tempo een sterke positie opgebouwd in de markt. Ik hoorde goede verhalen over het bureau en kwam adviseurs geregeld tegen. Ik verheug me er op nu onderdeel uit te gaan maken van dit team. Het is een ambitieus bureau met een mooie klantenkring. Hun visie op communicatie en manier van samenwerken met aandacht voor zowel resultaat als de menselijke maat, spreken mij enorm aan.”
 
Over Hans Huigen
De carrière van Hans Huigen kreeg vorm bij de overheid en het bedrijfsleven. Zo trad hij na zijn studie Rechten in Utrecht in dienst bij Koninklijke Marechaussee als lobbyist en werkte als beleidsmedewerker bij het Ministerie van Economische Zaken. Huigen werkte twee jaar voor de OESO in Parijs en richtte zich bij terugkomst op het verminderen van administratieve lasten voor het bedrijfsleven namens het Ministerie van Economische Zaken. Hij besloot zijn loopbaan bij de overheid in Brussel, als Senior Policy Advisor voor de Europese interne markt.
Huigen maakte in 2000 de overstap naar het bedrijfsleven door aan de slag te gaan bij Essent. Een jaar later werd hij bij die organisatie gevraagd om als Manager Public Affairs het public affairs beleid vorm te geven. In 2008 richtte hij het adviesbureau H&dB Associates op. Daar werkte Huigen onder meer voor Holland Casino, KPN, Attero, Enexis, Delta, RWE, de Nederlandse Zorgautoriteit en diverse brancheverenigingen waaronder de OSB.
 
Over GKSV Reputatie I Communicatie I Public Affairs
GKSV ondersteunt klanten bij het oplossen van strategische en vaak complexe vraagstukken op het gebied van reputatie, communicatie en public affairs. De adviezen dragen direct bij aan het realiseren van organisatie- of projectdoelen, versterken continuïteit en resultaat.
 
Behalve op strategische advisering richt het bureau zich op politieke en maatschappelijke monitoring (Stakeholder Intelligence Monitor) en interim communicatiemanagement. Adviseurs kunnen bogen op ruime ervaring aan zowel bureau- als klantzijde. Met de komst van Hans Huigen bestaat het bureau nu uit 11 adviseurs. GKSV is opgericht in 2013. GKSV is de Nederlandse affiliate van Interel, een internationaal bureaunetwerk gespecialiseerd in strategische communicatie en public affairs. 
 
Enkele typische vraagstukken en projecten waar GKSV aan werkt:
  • Communicatie rondom een fusie/overname: begeleiden van (publieke) organisaties bij fusies/ overnames met strategisch en hands on advies op het gebied van stakeholder management
  • Krachtenveldonderzoek voor een internationaal bedrijf: uitvoeren van een groot krachtenveldonderzoek om inzicht te krijgen in actuele issues en reputatie.
  • The Kitchen: organiseren en begeleiden van inspiratie- en innovatiebijeenkomsten waarbij een select aantal organisaties hun talenten en inzichten inzetten om te komen tot doorbraken.
  • Vergroten van de impact van communicatie: adviseren van diverse organisaties bij het ontwikkelen van communicatiestrategieën en het organiseren van de communicatie- en/of public affairsfunctie.
  • Crisis- en issuesmanagement: begeleiden van diverse organisaties rondom kwesties die grote impact kunnen hebben op reputatie en/of continuïteit.
  • Lobby: begeleiden en ondersteunen van een organisatie die geconfronteerd wordt met zeer vergaande (Europese) wet- en regelgeving.
Voor meer informatie: Hein Greven (partner en mede-oprichter GKSV), [email protected], +31 655196587