Een interview met Philip Breitenstein

Binnen Wepublic is Philip Breitenstein Head of Operations van de Stakeholder Intelligence Monitor (SIM). Wij stelden hem enkele vragen over zijn onlangs gemaakte promotie tot Head of Operations, zijn rol binnen het team, wat het werken bij Wepublic nou zo leuk maakt en meer.

Je bent recent gestart als Head of Operations. Wat houdt dat in?

In januari 2021 ben ik bij Wepublic begonnen als junior adviseur Public Affairs. Na mijn start met werkzaamheden op de Stakeholder Intelligence Monitor (SIM) kreeg ik al vrij snel de verantwoordelijkheid over de portefeuille ‘Infrastructuur en Waterstaat’. Doordat ik tijdens de verschillende adviesprojecten veel samenwerkte met ervaren adviseurs kon ik onze klanten steeds beter informeren over de ontwikkelingen in deze portefeuille.

Eind 2021 kwam de rol van operationeel manager vacant, waarin ik door kan groeien op de Stakeholder Intelligence Monitor. Hierdoor ben ik meer betrokken bij het verbeteren van deze tool, het inwerktraject van nieuwe collega’s, de marketingstrategie, acquisitie en de langetermijnvisie.

Wat spreekt je aan in je werk?

Door continu te blijven innoveren en door het goede werk van mijn collega’s zie je dat je daadwerkelijk relevant kunt zijn voor onze klanten.

Op de Stakeholder Intelligence Monitor houden we ons met de meest uiteenlopende zaken bezig; van stikstofproblematiek tot duurzame voedselproductie en van het attractieparkenbeleid tot innovatie in de zorg. Daarnaast ben je als adviseur ook portefeuillehouder en dus continu op de hoogte van wat zich in diverse arena’s afspeelt.

Waar krijg jij energie van als je kijkt naar het team van de Stakeholder Intelligence Monitor?

Als junior adviseur ben je écht samen met andere adviseurs de dienstverlening voor onze klanten op pijl aan het houden. Het nemen van verantwoordelijkheid wordt door je collega’s bijzonder gewaardeerd en daar zijn wij naar op zoek. Samen met het juniorenteam zit ik op kantoor waar we continu met elkaar aan het afstemmen zijn wat relevant is voor wie en welk advies het best gegeven kan worden. Omdat wij een jong team bij een jong bedrijf zijn, merken wij dat innoveren makkelijk gaat. Juist daar haal ik energie en inspiratie uit.

Over inspiratie gesproken; zijn er personen die jou beïnvloed hebben of jou inspireren in je werk?

Zelf ben ik groot fan van Peter Kwint (SP). Door het op de voet volgen van de politiek met de SIM werd dit alleen maar versterkt. De soms stijve wereld van Den Haag kan zo nu en dan wel wat nonchalance gebruiken. Hij laat zien dat de inhoud vaak echt wel belangrijker is dan het plaatje. Iets wat ik hoop dagelijks in mijn werk mee te nemen.


Over Philip

Philip is verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele werkzaamheden en dus zorgt dat het team van de SIM soepel draait. Met de SIM volgt hij de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. Met deze vergaarde kennis adviseert hij klanten op het gebied van stakeholdermanagement en belangenbehartiging.


Stakeholder Intelligence Monitor gratis uitproberen

Met de Stakeholder Intelligence Monitor (SIM) ontvangt u op maat politieke en maatschappelijke updates. Inclusief duiding door onze experts. Abonneer per onderwerp, ongeacht het aantal gebruikers. Daarmee houdt u tijd over en grip op de buitenwereld.

Vraag eenvoudig een gratis proefperiode aan.