Wepublic: drie nieuwe adviseurs

Wepublic heeft drie nieuwe adviseurs aangetrokken. Lisanne Nieuwland, Pepijn Veerman en Liz Zoetekouw zijn onlangs in dienst getreden. Lisanne Nieuwland staat als adviseur klanten bij op het gebied van corporate communicatie en reputatiemanagement. Hiervoor was zij werkzaam bij het Amsterdamse Wit Communicatie. Liz Zoetekouw en Pepijn Veerman ondersteunen klanten op het gebied van public affairs en informeren hen via de Stakeholder Intelligence Monitor over relevante maatschappelijke en politieke ontwikkelingen.

Maaike Hellingman-van Hooidonk, partner bij Wepublic, is verheugd met de komst van de adviseurs: “Wij zijn erg blij met hun komst. Door hun ervaring en kwaliteiten verrijken ze ons snelgroeiende team van adviseurs en blijven we als bureau in staat om klanten over een breed spectrum van dienst te zijn en integrale oplossingen te bieden. ”

Wepublic (voorheen GKSV) laat sinds de oprichting in 2013 een stabiele groei zien. Op dit moment bestaat het team uit ongeveer 25 professionals en een schil van zeer ervaren associate partners om klanten bij te staan in de steeds complexer wordende vraagstukken op het gebied van reputatie, communicatie en public affairs.

Lisanne Nieuwland (1993) heeft zich al enige tijd ontwikkeld op het gebied van corporate communicatie en advies, o.a. als communicatieadviseur bij Wit Communicatie. Daarvoor heeft ze haar master Corporate Communicatie & Nieuwe Media afgerond met een masterthesis onderzoek naar de inzet van PR door de Nederlandse regering tijdens de MH17-crisis. Lisanne staat klanten bij op het gebied van corporate communicatie en reputatievraagstukken.

Pepijn Veerman (1992) begon, na een aantal jaar actief te zijn geweest als professioneel voetballer, aan de studie politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hierna volgde hij aan diezelfde instelling de master Political Economy. Met een vergaande interesse en enige ervaring in het politieke besluitvormingsproces zal Pepijn klanten vanuit de publieke en private sector gaan ondersteunen in het monitoren van politieke ontwikkelingen. Daarnaast zal advisering op het gebied van public affairs een aanzienlijk deel uitmaken van zijn werkzaamheden.

Liz Zoetekouw (1994) heeft haar bachelor gehaald op University College Maastricht, waar ze focuste op economie en politiek. Daarna heeft ze een jaar gewerkt, onder andere als online journalist bij Elsevier Weekblad en NRC Handelsblad. Haar master in Political Science heeft ze behaald op Universiteit Leiden, waarna ze rondleidingen ging geven in en rondom het Binnenhof. Net zoals Pepijn zal ze zich binnen Wepublic vooral focussen op het monitoren van maatschappelijke ontwikkelingen en zal ze zich bezighouden met stakeholderonderzoek en advisering.