De GKSV Verkiezingsmonitor helpt u kansen te verzilveren

We gaan een belangrijk jaar tegemoet. Op woensdag 15 maart 2017 zijn alweer de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Het lijkt ver weg, maar dat is het niet. Politieke partijen nemen al luid en duidelijk standpunten in. Voor organisaties zijn er veel kansen voor belangenbehartiging.
Het spel is van start gegaan
Partijen zijn druk bezig met de voorbereidingen. Campagneteams worden benoemd, verkiezingsprogrammacommissies worden samengesteld, selectiegesprekken worden gevoerd met mogelijke kandidaten en – niet onbelangrijk – politieke partijen laten steeds duidelijker ‘een eigen geluid’ horen. Doel: electoraal succes op 15 maart 2017.
Het komende jaar bepaalt het politieke spel de verkiezingsuitslag, de uitkomst van de kabinetsformatie en het regeerakkoord.
Voor u als bestuurder en/of als public affairs-professional kan het komende jaar veel kansen (maar ook risico’s!) bieden voor succesvolle belangenbehartiging in Den Haag. GKSV ondersteunt u graag bij het verzilveren van deze kansen.
Kansen voor belangenbehartiging
Het komende jaar vereist maximale alertheid. Vragen die u zich zou moeten stellen:
  • Welke issues gaan het maatschappelijke en politieke debat kleuren?
  • Welke standpunten nemen de partijen in en wat betekent dat?
  • Wat staat er precies in verkiezingsprogramma’s over de voor mijn organisatie relevante issues?
  • Zijn er (nieuwe) kandidaten die al kennis hebben van mijn sector of uit ‘mijn regio’ komen?
  • Wordt mijn sector onderwerp van debat tijdens de campagne of in de formatie?
  • Wat wordt de samenstelling van het nieuwe kabinet en hoe worden de portefeuilles verdeeld?
  • Welke consequenties heeft het regeerakkoord voor mijn sector, regio of organisatie?
Antwoorden op deze vragen zorgen ervoor dat u – in aanloop naar de verkiezingen – het politieke spel beter kunt beïnvloeden. Het komende jaar biedt veel kansen voor het succesvol behartigen van uw belangen.
De GKSV Verkiezingsmonitor: inzicht in ontwikkelingen én kansen
De adviseurs van GKSV hebben de Verkiezingsmonitor ontwikkeld. Deze monitor zorgt ervoor dat u het komende jaar op de hoogte blijft van alle relevante ontwikkelingen in politiek Den Haag. De GKSV Verkiezingsmonitor levert u onder meer de volgende informatie:
·       Duiding van (het proces rondom het schrijven van) de verkiezingsprogramma’s
·       Kandidatenlijsten en beknopte achtergrondinformatie
·       Campagnenieuws en kalender
·       Peilingen en uitslag
·       Ontwikkelingen van de (in)formatie en de installatie kabinet
GKSV informeert u frequent over de verkiezingsontwikkelingen; we starten met een weekoverzicht, daarna informeren we u dagelijks en in de laatste weken houden we u continu op de hoogte van de politieke ontwikkelingen. Hierbij informeren wij u tot aan de bordesfoto over alle ontwikkelingen.
Meer informatie?
Wilt u tot de verkiezingen op de hoogte worden gehouden, neem dan voor meer informatie contact op met Maaike Hellingman-van Hooidonk (+31 648786630, [email protected]). Graag vertellen wij meer over wat de GKSV Verkiezingsmonitor voor u kan betekenen en wat de bijbehorende (eenmalige) investering is.