Benjamin van Es terug bij GKSV

Op 1 mei is Benjamin van Es gestart bij GKSV. Als adviseur gaat hij zich richten op strategische public affairs vraagstukken en managet hij het team voor Stakeholder Intelligence. Ook richt hij zich op de ontwikkeling en verdere (inter)nationale uitrol, sales en marketing van de Stakeholder Intelligence Monitor (SIM).

De afgelopen 8 maanden heeft hij in het landelijke campagneteam van de VVD gewerkt aan de gemeenteraadsverkiezingen en was hij verantwoordelijk voor de grondcampagne van deze partij. Daarvoor was hij al ruim 2,5 jaar werkzaam bij GKSV.

Mark van den Anker, partner GKSV: “Met Benjamin halen we een betrouwbare, enthousiaste en creatieve kracht terug, met ideeën om de producten en diensten op gebied van onze intelligence en public affairs verder te verbeteren. Ook bestendigen we met Benjamin de groei en innovatie van onze intelligence tak. Benjamin past bij GKSV, hij was in 2015 onze tweede werknemer en kent het bedrijf dus zeer goed. Mooi dat hij terug is.”

Benjamin van Es: “Ik ben blij weer terug te zijn bij GKSV. Mijn uitstapje naar de VVD-campagne was leerzaam en leuk, maar de commerciële wereld en de dagelijkse politiek rondom het Binnenhof heb ik gemist. Ook de ‘can do’-mentaliteit van het GKSV-team en de grote ‘fun to work with’-factor is ontzettend fijn. Ik heb zin om de Stakeholder Intelligence Monitor nog verder te brengen en met het team verder te bouwen aan een superieur monitor-product voor bedrijven en organisaties die op de hoogte willen zijn van wat er speelt in politiek Den Haag en bij de stakeholders daaromheen.”

De komst van Benjamin past bij de ontwikkeling van GKSV. Het aantal klanten dat voor GKSV kiest voor ondersteuning bij vaak complexe en strategische vraagstukken en daarnaast up to date wil blijven van politieke en stakeholderontwikkelingen laat vanaf de start van het kantoor in 2013 een stevige groei zien. GKSV telt nu circa 18 professionals en beschikt over een schil van zeer ervaren associées die klanten terzijde staan bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van reputatie, communicatie en public affairs. GKSV levert behalve adviesdiensten ook oplossingen op het gebied van intelligence (monitoring, audit, krachtenveldanalyses, etc) en interim management.

Benjamin heeft Engelse Taal & Cultuur en Bestuurskunde gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Tijdens zijn studie werkte hij voor de VVD-gemeenteraadsfractie in Den Haag en voor lobbybureau EPPA, waarna hij voor GKSV ging werken als adviseur public affairs. Voor zijn werk bij de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 reisde hij heel Nederland door om de lokale campagnes te helpen met hun strategie en organisatie. Hij was lid van het team dat de (succesvolle) strategie voor deze verkiezingen voor de VVD op nationaal niveau bedacht.