Accountability onderzoek valt in New York in de prijzen

From output to impact

Welke rol speelt accountability in de praktijk?

In welke mate wordt het potentieel van beschikbare data benut?

Hoe kan een impuls worden gegeven aan accountability?

In de eerste helft van 2014 heeft Carlijn Remmelzwaal namens GKSV 19 gesprekken gevoerd met Chief Communication Officers (CCO’s) en ‘smaakmakers’. Daarnaast zijn er 45 online vragenlijsten ingevuld door CCO’s. Het onderzoek heeft interessante inzichten opgeleverd.
Op basis van het onderzoek hebben Carlijn Remmelzwaal (Accenture), Caroline Wehrmann (TU Delft) en Frank Körver (GKSV) het artikel “From output to impact” geschreven. Dit artikel werd op de CCI Conference on Corporate Communication 2015 in New York beloond met een prestigieuze prijs. Caroline mocht namelijk in New York de award ‘Highly commended applied paper’ in ontvangst nemen. Een mooie kroon op het onderzoekswerk van Carlijn. 
Voor GKSV is dit een stimulans om door te gaan met het uitvoeren van inhoudelijk onderzoek en het bieden van kansen aan studenten om waardevol en praktijkgericht onderzoek te doen. Met plezier werken we hierbij ook samen met andere bedrijven. Onderzoeksvoorstellen kunnen ingediend worden bij Frank Körver. Criteria: relevant, praktisch waardevol, actueel.