De horecalobby, CAO onderhandeling en de MotieMachine: Mark van den Anker te gast bij BNR Lobbypanel

Op woensdag 9 december 2020 was Wepublic-partner Mark van den Anker weer te gast bij het BNR Lobbypanel. Naast Mark was ook Debbie de Wagenaar, reputatie expert en lobbyist voor beursgenoteerde bedrijven, te gast. Het panel stond stil bij de recente corona ontwikkelingen, de verschillen in de lobby tussen de horecasector en de evenementen branche, de verhoging van de OZB en CAO onderhandelingen.

Mark gaat onder andere in op welke lobby nu het meest effectief is. Over de “Black Monday” lobby van de horeca zegt hij: “Lobby is een balans zoeken heel hard roepen voor je achterban en het bereiken van resultaten. Ik adviseer om voor het resultaat te gaan, zodat ondernemers in de horeca er straks ook nog zijn.” Ook pleit Mark voor een constructievere houding van FNV in de lopende CAO onderhandeling. “Volgens mij zou de FNV vooral moeten kijken hoe ze kunnen zorgen voor baanbehoud en voor omscholing”.

Daarnaast werd er in de uitzending gesproken over de nieuwe MotieMachine van Wepublic. Met behulp van kunstmatige intelligentie voorspelt deze nieuwe Public Affairs tool of een Tweede Kamermotie wordt aangenomen of verworpen. Wil jij de MotieMachine vrijblijvend zelf uitproberen? Kijk dan op www.motiemachine.nl.

Benieuwd naar de rest van deze uitzending en het verdere advies van Mark? Luister hier de volledige uitzending terug.

Heb jij een vraag voor Mark? Of wil je meer weten over de manieren waarop Wepublic jou kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact op met Mark van den Anker.