Digitale tools

Digitale Tools voor Public Affairs en Communicatie

Wepublic is een modern Public Affairs en Communicatiebureau. Naast consulting en interim management bouwt Wepublic digitale tools voor Public Affairs professionals en communicatieexperts. We hebben een aantal tools ontwikkelt die direct inzetbaar zijn, bijvoorbeeld een tool voor politieke monitoring, een CRM voor lobbyisten en een tool voor diepgravende analyses op basis van big data. Maar soms hebben klanten specifieke wensen die nog niet in een tool gegoten zijn. Wepublic kan met ontwikkel- en ervaring uit het veld tools ontwikkelen die aansluiten bij specifieke behoeften.

Wepublic snapt wat een klant zoekt

Wij snappen wat een klant zoekt in een product. Wij werken immers in dezelfde branche. Maar bij ons werken niet alleen experts op het gebied van Public Affairs en communicatie. Wepublic is tevens expert in het bouwen van digitale tools. Daarvoor hebben we mensen in dienst die de technische en organisatorische lasten uit handen nemen en resultaatgericht ontwikkelen. Daarnaast hebben we een flexibele schil van IT’ers en ontwerpers waardoor we elk vraagstuk met de nieuwste digitale inzichten kunnen oplossen.

Krijg een voorsprong met digitale tools

Veel dagelijkse taken kunnen worden geautomatiseerd. Wepublic helpt u om de digitale tool te bouwen die u daarbij helpt. Met dat in gedachte, gaan we samen op zoek naar de stappen die u kan maken om een voorsprong te krijgen. Zo hebben we jaren geleden de informatievoorziening van lobbyisten geautomatiseerd met onze tool voor politieke monitoring. Tientallen organisaties gebruiken de tool, en krijgen zo kennisvoorsprong. Dat helpt bij de public affairs werkzaamheden.

Hoe bouwen we digitale tools?

Voorbereiding is de sleutel van elk digitaal project. We zorgen dat we een goed uitgewerkt prototype van de tool hebben, voordat we écht beginnen met bouwen. Zo kunnen we nog makkelijk functionaliteiten aanpassen zonder dat we in budgettaire problemen komen. Als we eenmaal aan de slag gaan, zitten we wekelijks samen met klanten om de voortgang te bespreken. Wepublic bewaakt het proces, maar we bouwen de tool samen met de klant. Met regelmatige feedback momenten zorgen we voor een ontwikkeling in lijn met de wens.

Een gepersonaliseerde tool ontwikkelen? Neem contact met ons op.