logo-wepublic Created with Sketch.

Coronavirus en communicatie

Coronavirus: Wepublic is er om u te helpen indien nodig.
U kunt op ons rekenen.

  • Wij kunnen u EXTRA CAPACITEIT (uiteraard ook op afstand) bieden. Zo voorkomt u dat de continuïteit van communicatie rondom het coronavirus in gevaar komt. Of dat de lobby-inspanningen en stakeholder management niet de aandacht krijgen die ze nu verdienen. 
  • Wij zorgen ervoor dat u beschikt over ONMISBARE INFORMATIE over het coronavirus zodat u continu over relevante informatie beschikt en de juiste besluiten kunt nemen
  • Wij bieden u INHOUDELIJKE EXPERTISE EN SCHERPTE zodat de communicatie en public affairs m.b.t. het coronavirus van hoge kwaliteit is 

De samenleving heeft communicatie nodig. Nu meer dan ooit. Communicatie is verbinding. Samen kunnen we de verspreiding van het coronavirus indammen.

Terwijl wereldwijd drastische maatregelen worden genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maken communicatie- en public affairsafdelingen overuren. Terecht. Organisaties en hun leiders hebben een grote verantwoordelijkheid. Richting samenleving, medewerkers en stakeholders. Er staat veel op het spel.

Van het leiderschap mag daadkracht, empathie en een communicatieve topprestatie worden verwacht. Communicatie is van vitaal belang geworden.

Extra capaciteit: Wepublic levert extra denk- en doekracht voor o.a. communicatie en public affairs

Het is alle hens aan dek binnen veel organisaties. De druk op communicatie- en public affairsafdelingen is groot. Er moet goed worden gecommuniceerd, slim worden gecommuniceerd. En continu. Capaciteit kan dan beperkt zijn.

Indien u extra handjes nodig heeft – ook op afstand! – dan kan Wepublic daarvoor zorgen. Strategie, regie of uitvoering. De adviseurs van Wepublic weten van aanpakken en leggen de nadruk op concreet resultaat. Geen communicatie om de communicatie, maar communicatie die er toe doet.

Meer weten? Capaciteit nodig? Neem contact op met een van de partners van Wepublic (Mark van den Anker, Frank Körver, Hein Greven of Maaike Hellingman-van Hooidonk) of een van de andere medewerkers.

Dit vindt u wellicht ook interessant:

Intelligence: Wepublic biedt u waardevolle informatie over het coronavirus met o.a. de COVID-19 monitor

Informatie is als zuurstof. Naarmate het coronavirus zich verspreidt, neemt ook de hoeveelheid informatie toe. Ook verspreidt het nepnieuws zich.

Er blijkt in ieder geval grote behoefte te zijn aan juiste en concrete informatie. Zodat de juiste besluiten genomen kunnen worden. Vanuit die behoefte heeft Wepublic de COVID-19 monitor ontwikkeld. 

Wij houden honderden bronnen in de gaten en filteren alle informatie op datgene wat voor jullie belangrijk is. Onze berichtgeving is anders dan berichtgeving via het nieuws. Met onze monitor (400 excl. BTW per maand) heb je voortdurend een up to date, integraal overzicht van wat alle stakeholders in het Nederlandse publieke domein aangeven over dit onderwerp.

Meer weten? Behoefte aan intelligence? Neem contact op met Mark van den Anker, Maaike Hellingman-van Hooidonk of Gijs Petter.

Dit vindt u wellicht ook interessant:

Kennis en kunde: Wepublic biedt u essentiële communicatie- en public affairsexpertise

Bij Wepublic werken ervaren adviseurs. We zetten onze kennis en ervaring graag in om de impact van uw communicatie in het kader van het coronavirus te vergroten. Crisiscommunicatie, interne communicatie, public relations, voorlichting, lobbying, public affairs, stakeholder engagement, leiderschapscommunicatie, etc. Wij zijn er voor u als het nodig is.

Vanuit de overheid mogen we tijdige, adequate en eenduidige informatieverstrekking verwachten. Maar ook organisaties nemen hun verantwoordelijkheid serieus. Werkgroepen draaien overuren.

Wanneer communiceren we wat? Wat is ons verhaal? Wie voert het woord? Welke toon kies je als je weet dat mensen bezorgd zijn over hun gezondheid maar je ook weet dat de omzet hard geraakt kan worden? Hoe ga je om met medewerkers die thuis werken? Hoe onderhandel je met stakeholders als continuïteit een issue wordt?

Lastige keuzes. Het verschil tussen helder willen zijn en onnodig paniek zaaien is klein. Vakmanschap is nu hard nodig.

Meer weten? Op zoek naar inhoudelijke scherpte m.b.t. het coronavirus? Neem contact op met een van de partners van Wepublic (Mark van den Anker, Frank Körver, Hein Greven of Maaike Hellingman-van Hooidonk) of een van de andere medewerkers.

Dit vindt u wellicht ook interessant: