Ondersteuning brancheorganisatie bij de uitrol van het Europees beleid bij Nederlandse stakeholders

Inzicht

De klant wil Europese plannen (Green Deal) en hun impact voor haar leden onder de aandacht brengen bij relevante stakeholders, zodat het standpunt van de branche en de belangen van haar leden in de (publieke) discussie en de (uiteindelijke) besluitvorming worden meegewogen.

  • Het Europese beleid staat, ondanks de impact op consumenten en bedrijven, (nog) niet op de agenda van de politiek, het Rijk, NGO’s en de media.
  • Dit gebrek aan aandacht biedt de klant de kans om het verhaal over dit beleid feitelijk en genuanceerd te formuleren en te delen met relevante stakeholders.
  • De klant wil de sector neerzetten als constructieve aandrager van oplossingen voor een klimaatneutrale en circulaire samenleving.

Idee

Het verhaal van de sector onder de aandacht brengen bij relevante stakeholders met storytelling, stakeholder mapping, een position paper en slidedeck.

  • In een aantal strategische sessies hebben we samen met de klant de impact van het Europees beleid in kaart gebracht en de positie van de sector bepaald.
  • De bestaande plannen en teksten van de klant zijn aan een kritische ‘blik van buiten’ onderworpen waarbij ook de ‘witte vlekken’ in beeld kwamen.
  • Samen met de klant hebben we de relevante stakeholders op betrokkenheid bij en invloed op het issue in kaart gebracht.

Resultaat

Een helder position paper en een visueel aantrekkelijk slidedeck om het verhaal van de sector bij de relevante stakeholders onder de aandacht te brengen.

Contact

Heb jij een vraag of opmerking? Of wil je meer weten over de manieren waarop Wepublic uw organisatie kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact op met Marco Kortleve via [email protected] of +31 6 57776217.

Alle uitgelichte cases