Op naar de volgende verkiezingen!

Het formatieproces in Den Haag gaat nog wel even duren. De bordesfoto is nog lang niet in zicht. Met de recente perikelen rond het CDA en Pieter Omtzigt lijkt de formatie nog meer te vertragen. Tijd om de blik te verzetten. Er staan namelijk nieuwe verkiezingen voor de deur!

Op 16 maart 2022 vinden er namelijk Gemeenteraadsverkiezingen in Nederland plaats*. Wepublic heeft in aanloop hier naartoe een aantal waardevolle tools en events voor u ontwikkeld, om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

De komende tijd organiseert Wepublic verschillende online events met experts om het belang en de rol van gemeenten te duiden. Wepublic trapt op 14 juli af met de Webinar: Lokaal invloed uitoefenen – Thema’s en Kansen! Samen met raadsgriffier van de Rotterdamse gemeente Isabelle Broeders, duidt Wepublic de lokale politiek. Hoe zit de gemeente in elkaar? Hoe kun je invloed uitoefenen op de lokale politiek? Wat zijn de belangrijkste thema’s op dit moment? Deze sessie is voor organisaties die graag invloed willen uitoefenen op lokaal niveau. U kunt zich gratis inschrijven via onderstaande aanmeldknop. Houd onze website in de gaten voor meer informatie over deze en volgende sessies.

Aanmelden

Daarnaast houdt Wepublic de verkiezingen met de Verkiezingsmonitor nauwlettend in de gaten. Benieuwd wie in jouw gemeente de lijsttrekkers zijn geworden, wat er in de verkiezingsprogramma’s komt te staan op de voor jou relevante thema’s? Wij houden het voor jou en voor jouw organisatie in de gaten en bieden verschillende diensten richting de verkiezingen:

De Verkiezingsmonitor – Blijf op de hoogte van wat er speelt. Wie zijn de kandidaten, wanneer volgen de verkiezingsprogramma’s in de voor jou relevante gemeente(n) en welke relevante standpunten staan er in de programma’s?

De Analyse: Data driven – Op basis van data analyseert Wepublic de verschillende verkiezingsprogramma’s op de voor jou relevante thema’s in de gemeente(n). Door middel van een slimme combinatie van mensenwerk en AI komen wij tot een rapport en een heldere en bondige analyse.

De Analyse: Maatwerk – Wepublic levert een levend document, bijgewerkt bij nieuwe ontwikkelingen, met een planning, een analyse van de programma’s en van de verkiezingsuitslag in de voor jou relevante gemeente(n).

We lichten de mogelijkheden graag nader toe! Neem hiervoor contact op met Gijs Petter ([email protected] of 0630413262).

* Voor een paar gemeenten ligt dit anders: die inwoners mogen op 24 november 2021 stemmen in verband met gemeentelijke herindelingen per 1 januari 2022.