Mark van den Anker te gast bij BNR Lobbypanel

Op woensdag 10 maart 2021 was Wepublic-partner Mark van den Anker weer te gast bij het BNR Lobbypanel. Naast Mark was ook dr. Arco Timmersmans, hoogleraar Public Affairs, te gast. Het panel stond onder andere stil bij de rechtsgang van brancheverenigingen voor versoepelingen van de coronamaatregelen en het schrappen van het woord ‘normaal’ van verpakkingen door Unilever.

Mark stelt dat bedrijven hun Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) beleid moeten organiseren vanuit een intrinsieke motivatie om ook daadwerkelijk ook echt anders te doen. “Het veranderen van een paar letters op een fles is redelijk eenvoudig maar het gaat erom dat je ook echt doet wat je belooft. Unilever heeft tot op heden laten zien dat het meer doet dan alleen holle frase”.

Ook sprak Mark over het onderzoek van Wepublic naar de regionale lobbykracht in Nederland. Twente heeft volgens ons onderzoek de meest krachtige lobby van de Nederlandse regio’s. Arco Timmermans, die zelf in Twente heeft gewoond, onthaalt het resultaat met enthousiasme. Wil je meer weten over onze lobbykrachtmeting van de regio’s? Lees dan hier meer.

Benieuwd naar de rest van deze uitzending en het verdere advies van Mark? Luister hier de volledige uitzending terug.

Heb jij een vraag voor Mark? Of wil je meer weten over de manieren waarop Wepublic jou kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact op met Mark van den Anker.