Koninklijke leiderschapscommunicatie en mediatraining, ook voor jou

Wat lijk jij op Maxima!

Tijdens mijn studententijd werd ik dikwijls vergeleken met onze koningin in wording (de brunette versie dan) en dat liet ik me graag welgevallen. Ik was en ben nog steeds groot fan van deze mooie, slimme en spontane vrouw met internationale allure.

Beeldvorming

Dat is wel even ietsjes minder geweest. Ik merkte dat mijn beeld de laatste tijd veranderde onder invloed van Lucky TV (dat gehinnik!), recente mediaoptredens in de rol van echtgenote (op de bank naast WA en tijdens koningsdagen) en de publieke verontwaardiging over bepaalde issues (Griekenland, speedboot, toelage van dochterlief).

Heft in eigen hand

En toen was daar het interview voor haar vijftigste verjaardag. Matthijs van Nieuwkerk had duidelijk niet zijn beste dag (ongemakkelijke houding en veel eigen invulling), maar Maxima schitterde in haar satijnen top met aanstekelijk temperament en interessante zakelijkheid.

Professioneel en authentiek tegelijk

Natuurlijk is dit interview van tevoren tot in de puntjes voorbereid en geregisseerd, maar dat deed niet af aan haar authentieke voorkomen. Ze liet zich niet van haar stuk brengen bij moeilijke vragen of insinuaties, had een goed verhaal paraat en deelde een duidelijke visie op de waarde van haar werk en vrouwelijke ambitie. Met hier en daar een oprechte lach, zichtbare emotie en een grote dosis charme.

Reputatiepositionering en profilering

Heel krachtig positioneerde en profileerde zij zichzelf als versneller en verbinder in haar professionele bestuursfuncties en pareerde zij de issues die de reputatie van het koningshuis zo plagen. Een uitstekend voorbeeld van goede leiderschapscommunicatie, waarbij ik vurig hoop dat ze deze onafhankelijke lijn door blijft zetten.

Modules leiderschapscommunicatie

Gelukkig is begeleiding bij issues en mediaoptredens niet alleen voor koninginnen weggelegd. Bij Wepublic verzorgen we modules leiderschapscommunicatie, waarbij we samen met aanstormende of ervaren leiders onder meer verdiepen op en oefenen met de eigen stijl (leiderschapsstijl, tone-of-voice, non-verbale communicatie), inhoud (het eigen verhaal, thema’s, kernboodschappen) en vorm (omgang met media en inzet van andere kanalen). Geïntegreerd in een totaalprogramma op maat of losse modules naar eigen behoefte, alles is mogelijk.

Vorstelijk onthaal

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Renske Miltenburg via [email protected] of via 06-31764447. We beloven een vorstelijk onthaal!