Digitale tools en data voor de communicatie- en public affairs professional

Door Maaike Hellingman-Van Hooidonk

Vandaag heb ik mijn (online) studie Data Science Essentials aan UC Berkeley School of Information afgerond. In combinatie met een recent experiment met een data sciencist (meer info volgt!) en het aannemen van een developer zijn dit belangrijke stappen voor Wepublic. Hiermee kunnen we onze ambitie om hét bureau te zijn voor digitale tools en relevante data voor communicatie- en public affairsprofessionals verder vormgeven en uitbouwen.

Recente ontwikkelingen

We zijn continu bezig om onze Stakeholder Intelligence Monitor (SIM) uit te breiden met nieuwe features en hebben onze dienstverlening dit jaar uitgebreid met een Europese monitor om onze opdrachtgevers ook goed op de hoogte te houden van de Brusselse ontwikkelingen. Steeds meer organisaties gebruiken onze Issue Tracker om diepgravend inzicht te krijgen in de ontwikkelingen rondom één specifiek issue. En onze meest recente tool Stakeholder Engagement Tool (SET) biedt organisaties een app om stakeholdermanagement makkelijk te maken. Meer weten of uitproberen? Over deze tools komen wij graag meer vertellen.

Toekomst

De komende tijd werken we met ons team aan een nieuwe strategie voor 2021 en 2022 van onze Intelligence tak. Ik ga in dat kader graag de komende tijd met mensen in gesprek over visie, wensen en behoeften op dit vlak. Stuur me vooral een mailtje of berichtje als je mee wilt denken of meer wilt weten: [email protected]. Dan drinken we een (digitale) kop koffie!