Coronacrisis: Wat houdt mijn stakeholders eigenlijk bezig?  

(Leestijd: 1 minuut)

Iedereen is de hele dag bezig met het nieuws rondom het coronavirus. Maar de invalshoek verschilt per persoon en organisatie. Wij brachten met onze Issue Tracker in kaart met welke invalshoek je belangrijkste stakeholders naar dit issue kijken. Dit biedt namelijk nuttige haakjes voor je communicatie en in je contacten met deze stakeholders. Drie handige inzichten die Wepublic je graag meegeeft.

 

Issue Tracker
Wepublic bracht met de Issue Tracker in kaart met welke invalshoek je belangrijkste stakeholders naar COVID19 kijken.

Politiek, overheid en stakeholders: sterke focus op ondernemers.

De politiek, overheid en het stakeholders (belangenbehartigers) richten zich met name op de positie van ondernemers. Hier ligt een sterke focus op. In een sneltreinvaart presenteerde het kabinet het Noodpakket banen en economie. Het pakket werd direct behandeld in de Tweede Kamer en verschillende stakeholders benadrukken dat de sector die zij vertegenwoordigen niet vergeten mag worden bij de maatregelen. Dit wordt dus duidelijk opgepakt door overheid en politiek.

Gevolgen voor mensen thuis beheersen de (social) media.

De impact van het coronavirus op de mensen thuis trekt de aandacht in de (social) media. Kanalen als Twitter en Facebook gaan vooral over de effecten van de maatregelen op het eigen leven, en de sluiting van de scholen.

De haakjes die we niet zien, zijn net zo interessant.

Het is opvallend dat de ontwikkelingen in de zorg (nog) niet bovenaan de agenda staan: geen enkele partij heeft de volle IC, gebrek aan mondkapjes en ouderen specifiek als belangrijkste aanknopingspunt. De maatregelen en de gevolgen hiervan voor individuen overheersen sterk de publieke opinie en verschillende arena’s.

Interessant! En nu?

Gebruik de beschikbare data en inzichten voor je communicatie, lobby en stakeholdermanagement. Dit is waar de belangrijkste doelgroepen zich mee bezig houden. Door dit inzicht kun je aansluiten op de belevingswereld van jouw eigen stakeholders.

Blijf goed op de hoogte met de tools van Wepublic: COVID-19 Monitor en Issue Tracker.  Voor meer informatie, neem contact op met Maaike Hellingman-van Hooidonk, via [email protected] of 06-48786630

 

Wat je wellicht ook interessant vindt: